NOI REGULI PENTRU ELEVI SI PROFESORI DIN 13 SEPTEMBRIE.

Raed Arafat a dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa faptul ca vor exista noi reguli atat pentru elevi, cat si pentru profesori din 13 septembrie. Totodata acesta a explicat care ar fi cel mai important factor pentru ca unitatile de invatamant sa ramana deschise.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a facut recent precizari importante. Dupa parerea sa, este foarte important ca masca de protectie sa fie purtata in continuare in scoli, pentru a limita semnificativ riscul de infectare cu noul coronavirus.

„La acest moment, solutia de a deschide scoala si de a porni respectand anumite reguli de protectie sanitara, si poate cea mai importanta ramane masca, cred ca este un lucru normal, pentru ca nu poti sa tii scoala inchisa tot timpul.

S-a dat prioritate scolilor ca sa se deschida, dar, bineinteles, cu anumite ajustari poate pe anumite situatii, daca o sa apara incidenta mare pe alte aspect”, a transmis Arafat, miercuri, intr-o conferinta de presa.

loading...
Mai mult decat atat, Raed Arafat a anuntat faptul ca fiecare caz de infectare va fi evaluat si tratat separat: „Aici intra si subiectul daca se imbolnavesc unii copii intr-o clasa, clasa respectiva ce se intampla cu ea? Daca intr-o scoala sunt mai multi copii care s-au imbolnavit in mai multe clase, care va fi scenariul? Deci scenariul… asta nu este un scenariu indiferent de ce se intampla in scoala respectiva, ci este un scenariu care zice ca raman fizic pana la sase la mie, dar, bineinteles, vor fi unele reguli, dar aici las colegii de la Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei sa le anunte”.

In acelasi timp , seful DSU a tinut sa sublinieze faptul ca purtarea mastii este obligatorie in scoli, atat pentru elevi, dar si pentru profesori.

„Din analizele pe care le-am vazut si in alte tari care (…) au scolile deschise, ramane poate cea mai eficienta masura in aceasta situatie, masca. Si de aici, daca se poarta masca, daca se respecta portul mastii, sansa de transmitere in scoala este foarte mica si exista chiar cifre date pe care le-am citit recent, nu vreau sa dau o cifra gresita, care arata diferenta intre daca nu se poarta masca si se poarta masca, care ar fi infectarea in cadrul scolii si unde infectarea s-ar reduce semnificativ daca portul mastii se respecta si la nivelul profesorilor si la nivelul elevilor”, a declarat Raed Arafat.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro