Carantina in Romania, noi reguli anuntate pentru nunti si botezuri.

Romania este lovita din plin de valul 4 al noului Coronavirus, care genereaza extrem de multa ingrijorare. In aceste conditii, revin restrictiile care ne-au tinut in case pe perioada starii de urgenta.

Noi reguli anuntate pentru nunti si botezuri, in functie de scenariu in care se afla localitatea unde are loc evenimentul. Situatia epidemiologica s-a degradat semnificativ in ultima perioada, zeci de localitati au depasit pragul critic al infectarilor de 6 la mia de locuitori, astfel autoritatile au reintrodus o parte din restrictiile care au fost impuse pe perioada pandemiei de Covid-19.Evenimentele private au si ele de suferit, mai ales ca, in ultimele zile au fost inregistrate 2.500 de cazuri noi de coronavirus, pe teritoriul Romaniei.

Ce se intampla cu nuntile progrmate in 2021 si 2022. Potrivit masurilor stabilite de autoritati, organizarea evenimentelor private precum nunti, botezuri, mese festive etc., sa fie permisa cu participarea a 150 de persoane in spatii deschise si cu participarea a 100 de persoane in spatii inchise, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor este mai mica de 2 la mia de locuitori.

Programul pentru desfasurarea evenimentelor private a ramas acelasi, petrecerile se pot tine in intervalul orar 5:00-02:00.

loading...
La stabilirea numarului maxim de persoane care pot lua parte la eveniment, nu sunt inclusi copiii cu varste sub 16 ani.

Pentru ca la eveniment sa poata participa un numar de 200 de persoane in spatii deschise si 150 in spatii inchise trebuie ca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica de 2 la mia de locuitori si cu respectarea masurilor de protectie sanitara.

Totodata, pentru desfasurarea evenimentelor cu maximum 300 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana, iar incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 2 sau egala cu 3 la mia de locuitori, in intervalul orar 5:00-02:00, asta daca si invitatii sunt vaccinati impotriva Covid si au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Premierul Florin Citu propune ca la nuntile programate in perioada urmatoare in localitati in care incidenta este crescuta sa fie folosit certificatul verde.

Florin Citu a declarat, duminica, la inceputul videoconferintei cu prefectii, ca propune aceasta masura pentru ca nuntile sa nu fie anulate. “Sunt nunti programate in perioada urmatoare in zone unde deja se vede ca ajungem la 3 mie. Propunerea mea si domnul Raed Arafat, as vrea sa ne asiguram ca aceste nunti nu sunt anulate si ar trebui sa folosim certificatul verde pentru aceste nunti, daca se poate. Oamenii nu pot sa isi mai modifice data de la o saptamana la alta si atunci as propune pentru nuntile care sunt deja programate si sunt in zone unde incidenta creste sa folosim certificatul verde”, a transmis premierul Florin Citu.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro