Certificatul verde a fost introdus in Romania.

Premierul Florin Citu facea anuntul privind intrarea in vigoare a certificatului verde in Romania. Premierul a vorbit atunci si despre intrarea in vigoare in tara noastra a certificatului cat mai repede cu putinta. In urma unei sedinte de urgenta a CNSU decizia de obligativitate a certificatului verde a fost devansata. Anuntul a fost facut chiar astazi.

Conform unui comunicat emis de CNSU, in sedinta de astazi, 16 septembrie, s-a luat decizia ca certificatul verde sa devina obligatoriu pentru toti romanii vaccinati. Conform deciziei, romanii vor trebui sa aiba asupra lor certificatul verde in cazul in care vor participa la nunti, botezuri, diferite evenimente, in salile de sport si la meciuri. Obligativitatea acestui certificat verde va fi in zonele unde incidenta ratei de infectare este sub 3 la mia de locuitori.

„Cel mai tarziu saptamana viitoare. Saptamana aceasta vom avea discutii si cu INSP. Vreau ca scoala sa fie cu prezenta fizica.

E una din variante, vreau sa tinem economia deschisa. (…) Solutia in acest moment este ca testarea sa se faca pe banii romanilor, insa e proiectul in prima lectura. Vom vedea ce se va intampla”, a declarat Florin Citu miercuri, la finalul sedintei de Guvern.

Potrivit premierului, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta ar urma sa discute, saptamana aceasta, posibilitatea impunerii prezentarii certificatului verde pentru participarea la nunti, botezuri, concerte si evenimente sportive.

loading...
Certificatul verde digital este dovada ca cineva a fost vaccinat impotriva covid-19, are un rezultat negativ sau a trecut prin boala. Mai multe tari din Europa cer turistilor un astfel de certificat.

Romania se pregateste pentru introducerea certificatului verde pentru ca oamenii sa aiba acces in restaurante sau la evenimente, daca rata de infectare trece de 3 la mie.

„Nu vreau sa mai inchidem activitatile economice peste 3 la mie. Ca sa avem aceste activitati trebuie sa avem o forma de monitorizare. Certificatul verde este una dintre propuneri ca aceste activitati sa ramana deschise pe baza unui certificat verde.

Restaurantele pot sa ramana deschise pe baza unui certificat verde. Este o propunere, vedem daca va fi aprobata in CNSU. Ideea de baza este ca nu vrem sa mai inchidem activitatea economica peste 3 la mie”, a declarat Florin Citu, la finalul sedintei de Guvern.

Premierul a specificat ca nu vrea sa se inchida din nou economia, asa ca certificatul covid-19 este una dintre prioritati.

„Pot sa va spun care e preferinta mea: nu vrem sa inchidem economia. Cat mai curand trebuie sa venim cu o aceasta decizie”, a mai spus el.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro