Klaus Iohannis, mesaj in prima zi de scoala

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj in prima zi de scoala.

Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj elevilor si profesorilor in prima zi de scoala. Presedintele a participat, luni, 13 septembrie, la ceremonia de incepere a noului an scolar, la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna Valea Doftanei, Judetul Prahova.

„Ma bucur sa ma aflu astazi alaturi de dumneavoastra.

Multumesc elevilor, cadrelor didactice si parintilor pentru eforturile facute in aceasta perioada dificila. Reinceperea anului scolar are loc tot sub spectrul pandemiei. Mentinerea scolilor deschise cu prezenta fizica depinde de responsabilitatea fiecaruia dintre noi”, a declarat Iohannis.
Noul an scolar 2021-2022 este al doilea an scolar, care incepe in pandemie.

loading...
Prima zi de scoala 2021 debuteaza festivitati de deschidere, spre deosebire de anul trecut.
Parintii pot participa la festivitatile din prima zi de scoala, daca poarta masca de protectie si pastreaza distanta sociala.

Anul scolar 2021-2022 debuteaza cu o incertitudine in ceea ce priveste perioada in care elevii pot participa fizic la cursuri. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat ca daca rata de incidenta va ajunge la 6 la mie, elevii vor fi nevoiti sa faca scoala online.

Sorin Cimpeanu a mai recomandat ca pentru fiecare elev sa existe un insotitor pentru a nu se crea aglomerari.

Potrivit documentului emis de ministerul Educatiei, anul scolar 2021- 2022 se structureaza pe doua semestre (34 de saptamani), dupa cum urmeaza:

Semestrul I va avea 14 saptamani de cursuri, dispuse in intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 saptamani de cursuri, dispuse in intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Scoala Altfel’’, in perioada 8- 14 aprilie, interval in care se pot organiza fazele nationale ale olimpiadelor scolare.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro