Sorin Cimpeanu, anunt important despre inchiderea scolilor din Bucuresti

Scolile din Capitala ar putea sa se inchida in doar trei saptamani, a anuntat Ministrul Educatiei!

Toate institutiile de invatamant din Bucuresti se pot inchide in doar trei saptamani, daca rata de infectare cu COVID-19 ajunge la sase cazuri la mia de locuitori. Ministrul Educatiei a vorbit la Antena 3 despre momentul in care scolile din Capitala vor trece in online, asta in cazul in care rata de infectare cu coronavirus va ajunge la pragul de sase.

Sorin Cimpeanu estimeaza ca acest lucru se va intampla in luna octombrie. „Cu privire la Bucuresti, in care in luna august rata de infectare a crescut de sase ori, astazi suntem la 2,57 la mie.

Daca se mentine aceasta viteza de crestere a ratei de infectare in Bucuresti, am spus ca in a doua jumatate a lunii octombrie, dar nu in 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de sase la mie si vom fi nevoiti sa trecem in online toate scolile”, a transmis ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la postul de televiziune precizat mai sus.

loading...
Sorin Cimpeanu a mai vorbit si despre testarea anti-COVID-19 in scoli. Ministrul Educatiei a explicat faptul ca problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul parintilor.

” Am inteles ca nici acum testarea non-invaziva, acele teste pe baza de saliva, nu sunt omologate de Agentia Europeana a Medicamentului. Problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul parintilor. Parintii, din pacate, nu si-au exprimat acordul pentru utilizarea acestor teste in scoli”, a mai spus Cimpeanu.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro