Cand se termina valul 4 al pandemiei?

Raed Arafat a facut anuntul pe care toata lumea il astepta. Cand se termina valul patru al pandemiei de coronavirus?

Seful DSU a declarat, joi, inainte de finalizarea sedintei de guvern, ca daca masurile impuse pentru a preveni si combate pandemia ar fi respectate situatia infectarilor ar fi sub control.

Raed Arafat a anuntat in sedinta de miercuri, 6 octombrie, mai multe masuri pentru cresterea capacitatii de tratare a bolnavilor Covid la ATI. In acest context, secretarul de stat a afirmat ca spera ca valul patru al pandemiei sa fie depasit in decembrie sau ianuarie.

Printre masurile adoptate se numara operationalizarea spitalelor modulare si a TIR-urilor ATI, precum si amanarea concursului de specialitate pentru rezidentii de terapie intensiva.

Acestia vor putea fi folositi in spitalele modulare si in alte unitati spitalicesti unde este nevoie de personal specializat.
”Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maxima. Sunt activate si cele doua spitale de la Constanta si Timisoara. La Letcani o sa-si reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care il asigura Iasiul si mai este o completare la personalul respectiv prin detasare. Va incepe cu un numar de paturi si va creste in 48 de ore la un numar mai mare, pentru ca se asteapta un stocator de oxigen care sa ajunga.

loading...
Astazi si ieri au fost discutii in acest sens.”, a spus Aarafat, in sedinta de miercuri.

Sectiile ATI sunt pline, nu mai exista niciun pat liber pentru bolnavii de Covid, iar personalul medical specializat este la mare cautare.

Raed Arafat a preciazt ca 120 de rezidenti de terapie intensiva au fost repartizati la unitatile spitalicesti unde personalul este insuficient, si ar mai fi nevoie de inca 120 de rezidenti.

”Mai avem unitatile mobile de ATI care doua sunt operationale si sunt trei care le putem trimite la solicitare oriunde este nevoie, cu conditia sa le asiguram personalul. De altfel, cu acordul Ministerului Sanatatii a fost emis un ordin prin care se amana examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenti de terapie intensiva, pana in luna ianuarie, astfel incat sa putem sa detasam rezidentii acolo unde este

nevoie de ei, urmand sa sustina proba practica catre sfarsitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, cand speram sa trecem de acest val. A fost o deczie de a gasi inca 120 de rezidenti care sunt aproape specilisti, le lipseste doar ultima proba de examen, dar care vor fi de foarte mare folos in lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro