Noi restrictii in Romania?! Unde se poate impune certificatul verde si ce deplasari vor fi reduse

Presedintele Klausi Iohannis a convocat, miercuri, o sedinta cu responsabilii pentru gestionarea pandemiei.

Seful statului a anuntat ca se pregatesc restrictii pentru a stopa raspandirea virusului, in conditiile in care Bucurestiul a trecut de rata de infectare de 15 la mia de locuitori.

In acest context, Klaus Iohannis a spus ca se va discuta impunerea certificatului verde in toate institutiile publice, reducerea deplasarilor si telemunca, unde este permis.

”Este alarmanta lipsa de actiuni concrete din partea autoritatilor si cifrele de astazi confirma, din pacate, ca nu s-a facut ceea ce ar fi trebuit pana acum.

Am decis sa convoc maine o sedinta cu toti responsabilii guvernamentali implicati in gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor masuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua in acest moment raspandirea infectarilor (…)

loading...
In acelasi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare masuri urgente care sa stopeze transmisia comunitara intensa si este nevoie de ele acum.

Fie ca vorbim de Certificatul verde adoptat in regim de urgenta de catre Parlament sau de alte masuri capabile sa reduca pe termen scurt mobilitatea si interactiunea umana, nu trebuie sa mai pierdem nicio clipa in a le asuma si pune in aplicare, indiferent cat de nepopulare ar parea.

Orice zi pierduta sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toti, ca societate”, a declarat, marti seara, presedintele.

Momentan, nu se cunosc detalii despre ora intalnirii, dar nici despre participantii la intrunire.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat ca se asteapta la masuri clare si ca varianta obligativitatii certificatului verde in institutiile publice ar trebui sa fie una dintre masurile pe care o vor lua specialistii.

”Specialistii vor propune masurile pe care Guvernul le va impune in perioada urmatoare. Cert este ca avem o uriasa nevoie de valorizare a certificatului verde.

Cred ca in institutiile publice certificatul verde trebuie sa fie pasaport de acces la munca, telemunca poate sa fie o optiune mult mai folosita unde poate sa fie folosita. Reducerea deplasarilor si a interactiunilor cred ca pot sa fie masuri binevenite in acest context”.

Marti, 19 octombrie, in Romania au murit 574 de oameni din cauza covid, inregistrandu-se 18.863 de cazuri noi. In plus, 1.805 de pacienti cu covid se afla internati la ATI.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro