Raed Arafat a facut o atentionare pentru oamenii care solicita si emit certificate verzi falsificate.

Raed Arafat a venit cu o atentionare in plina pandemie. Persoanele care emit certificate verzi, cat si cei care le folosesc, risca sa faca puscarie.

Emiterea certificatelor verzi falsificate va fi pedepsita cu inchisoarea. Raed Arafat a transmis ca atat persoanele care emit, cat si cele care solicita certificate verzi false, risca sa ajunga la inchisoare.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a precizat care vor fi urmarile emiterii de certificate verzi false de catre centrele de vaccinare.

Acesta a vorbit, in special, despre centrul de vaccinare „Neghinita” din Bucuresti, Sector 2.

„Nu cunosc detaliile de la centrul respectiv. Eu ma bucur foarte mult ca exista astfel de actiuni din partea politiei si a procuraturii si sunt convins ca nu doar cei care au eliberat certificatul, dar si cei care l-au obtinut vor fi responsabilizati pe aceasta tema.

loading...
Inseamna ca persoana care a obtinut un astfel de certificat, nevaccinata, merge in cunostinta de cauza si pune in pericol alte persoane din jurul ei. Plus ca poate ajunge in ATI – sa zicem ca isi asuma acest risc – dar problema este in ce risc pune celelalte persoane din jurul ei. Asteptam sa vedem concluziile anchetei si care vor fi rezultatele.

Poate ca nu este singura, poate ca mai sunt si altele (anchete similare – n.r.)

care se fac de catre politie si procuratura, vom afla despre ele. Ii va fi mult mai importanta libertatea decat sa se trezeasca in instanta si dupa care chiar la inchisoare. Este o infractiune foarte serioasa si cine vrea sa o comita, fie achizitioneaza astfel de certificate, fie le emite, amandoi in masura egala sunt responsabili”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a declarat ca Romania are parte de o micsorare zi de zi a numarului de cazuri de COVID-19, dar situatia din sectiile ATI este, in continuare, un subiect sensibil. La aest moment, situatia pacientilor de la ATI nu este fericita, ba chiar anunta un numar mare de decese pentru viitorul apropiat.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro