Raed Arafat, veste buna pentru romani.

Raed Arafat a declarat, joi, la finalul sedintei de guvern, ca daca masurile care sunt acum in vigoare ar fi respectate situatia infectarilor ar putea fi controlata.

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat mai multe masuri pentru cresterea capacitatii de tratare a bolnavilor de COVID-19 la terapie intensiva. In acest context, seful DSU a afirmat ca se spera ca valul 4 al pandemiei va fi depasit in decembrie sau ianuarie. Printre masurile luate se numara operationalizarea spitalelor modulare si a TIR-urilor ATI, precum si amanarea concursului de specialitate pentru rezidentii de terapie intensiva, astfel incat acestia sa poata fi folositi in spitalele modulare si in alte unitati medicale unde este nevoie de personal suplimentar.

„Spitalele militare modulare sunt la capacitatea loc maxima. Sunt activate si cele doua spitale de la Constanta si Timisoara. La Letcani o sa-si reia activitatea. Deja avem lista personalului pe care il asigura Iasiul si mai este o completare la personalul respectiv prin detasare. Va incepe cu un numar de paturi si va creste in 48 de ore la un numar mai mare, pentru ca se asteapta un stocator de oxigen care sa ajunga. Astazi si ieri au fost discutii in acest sens.

Mai avem unitatile mobile de ATI care doua sunt operationale si sunt trei care le putem trimite la solicitare oriunde este nevoie, cu conditia sa le asiguram personalul. De altfel, cu acordul Ministerului Sanatatii a fost emis un ordin prin care se amana examenul de specialitate pentru aproape 120 de rezidenti de terapie intensiva, pana in luna ianuarie, astfel incat sa putem sa detasam rezidentii acolo unde este nevoie de ei, urmand sa sustina proba practica catre sfarsitul anului, prin luna decembrie, ianuarie, cand speram sa trecem de acest val. A fost o deczie de a gasi inca 120 de rezidenti care sunt aproape specilisti, le lipseste doar ultima proba de examen, dar care vor fi de foarte mare folos in lupta cu acest virus”, a declarat Raed Arafat.

loading...
Grupul de Comunicare Strategica a anuntat miercuri 14.744 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.445 sunt in Bucuresti. In ultimele 24 de ore, 328 de persoane – inclusiv un bebelus si doi tineri nevaccinati de 18 si 19 ani – au decedat, acesta fiind cel mai grav bilant zilnic de la inceputul pandemiei. Au fost raportate 3 decese din septembrie. La ATI sunt internati 1.513 de pacienti cu COVID-19. 400 de copii cu COVID-19 sunt in spital, 23 dintre ei fiind la ATI.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro