SORIN CIMPEANU, ANUNTUL MOMENTULUI.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat ca scolile se vor inchide ultimele in Romania, in opinia lui copiii neavand nico vina ca parintii sau bunicii lor refuza sa se vaccineze impotriva coronavirusului.

Ministrul Educatiei a mai precizat ca a avut o discutie cu omologul sau de la Sanatate, ca numarul de teste coronavirus in unitatile de invatamant sa fie suplimentat.

“In primul rand, scoala e privita ca o activitate esentiala. S-a abilitat Ministerul Sanatatii pentru a identifica acele teste covid si sa comunice acest lucru catre ONAC. Scoala e o activitate esentiala, sunt foarte multe locatii in care activitatile se desfasoara. Scoala trebuie sa se inchida ultima, nu sunt responsabili copiii pentru parintii si bunicii care nu se vaccineaza.

Am discutat cu ministrul Sanatatii, au ajuns teste antigen pentru suplimentarea stocurilor din scolile din Romania. In momentul de fata exista teste in scoli. Testele antigen rapide necesita acordul parintilor. Testele pe baza de saliva pot fi chiar autoadministrabile sau administrate de catre persoane fara competente medicale. Am cautat sa clarificam regulile in asa fel incat sa nu mai existe interpretari. La o infectare intr-o clasa, se suspenda cursurile in acea clasa. La detectarea de cazuri care necesita inchiderea a mai mult de jumatate din clase, automat se suspenda activitatea intregii scoli”, a declarat Sorin Cimpeanu, la Realitatea Plus.

loading...
Pana pe 3 octombrie, pe teritoriul Romaniei au fost inregistrate 1.265.827 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.163 sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 180 de zile dupa prima infectare. 1.129.096 de pacienti au fost declarati vindecati.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 8.682 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 218 sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 180 de zile dupa prima infectare.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro