Surpriza uriasa, Raed Arafat ar putea fi premierul tehnocrat al Romaniei.

Saptamana viitoare, Klaus Iohannis a chemat partidele la negocieri pentru deblocarea crizei politice. PSD, cel care a initiat motiunea de cenzura, doreste un guvern de specialisti sau alegeri anticipate. Arafat ar putea fi solutia agreata de toate partidele.

Raed Arafat ar putea fi premierul de criza al Romaniei in conditiile in care valul 4 matura sistemul sanitar si economic din Romania. „Nu am avut nicio problema dupa caderea guvernului prin motiune. Eu sunt secretar de stat, relatia de munca a fost una buna. Am reusit sa convingem sa primim pentru urmatorii patru ani cele 8.400 de posturi. Nu pot spune ca a fost neglijat sistemul. Am avut discutii”, a spus Raed Arafat despre colaborarea sa cu Citu.

Seful DSU a fost intrebat si daca ar accepta o nominalizare pentru functia de premier, din postura de tehnocrat si a exclamat: „Cred ca glumiti. Rolul meu este clar in sectorul in care ma pricep. Ai nevoie de un premier care sa coordoneze toate activitatile guvernului”.

George Simion il ameninta pe presedinte: „Daca Iohannis va prelungi interimatul, vom initia procedurile de suspendare”

Pe de alta parte, Klaus Iohannis pare sa mearga tot pe mana lui Florin Citu, nu a lui Raed Arafat. Intrebat daca Florin Citu ar putea fi propus iar ca premier, presedintele Klaus Iohannis a spus miercuri din Slovenia ca orice persoana care strange o majoritate poate fi desemnata. Seful statului a mai spus, cu referire la USR, ca ”e greu de negociat cu un fost partener care a votat sa-ti darame guvernul”.

loading...
Dacian Ciolos i-a cerut lui Citu, prin SMS, negocieri pentru a forma un nou guvern

„Sa fim sinceri: cineva trebuie sa guverneze tara, sa formeze guvernul. Am considerat ca e nevoie de cateva zile pana cand acest entuziasm nemotivat se stinge un pic, lumea ajunge sa-si puna problema ce urmeaza si sa incepem discutii asezate, serioase, mature.

Cand se formeaza un guvern, persoana desemnata de presedinte trebuie sa formeze o majoritate. Problema trebuie sa si-o puna acea persoana. Pe mine ma preocupa, e legitima. USR a fost in guvern, a abandonat guvernarea, a votat cu PSD si AUR pentru caderea guvernului. Acestia sunt niste pasi politici cu mare greutate si nu stiu daca partidele vor putea sau vor dori sa treaca peste aceste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat sa-ti darame guvernul.

Nu am convingerea ca dupa prima runda se va cristaliza o solutie. S-ar putea sa fie nevoie de inca o runda de consultari. Politica coalitiilor nu se face doar prin niste consultari la Cotroceni, se face intre partide. Sa lase discursul patetic si sa discute concret: ce se poate face pentru Romania”, a spus miercuri Klaus Iohannis.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro