Tribunalul Suceava a anulat obligativitatea certificatului verde pentru studentii UMF Targu Mures

Studentii Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie „George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) pot participa la cursuri fara dovada vaccinarii, testarii sau trecerii prin boala, in urma unei decizii a Tribunalului Suceava, dupa ce Liga Studentilor din Iasi a atacat in instanta hotararile conducerii universitatii muresene. Decizia instantei nu este definitiva, dar este executorie.

Tribunalul Suceava a suspendat, la cererea Ligii Studentilor (LS IASI) si a cinci studenti ai Universitatii de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie ”George Emil Palade” din Targu Mures (UMFST) deciziile institutiei de invatamant prin care aceasta a conditionat accesul studentilor la activitatea didactica si in caminele universitatii de vaccinare, testare anti-covid sau de trecerea prin boala. Potrivit Ligii Studentilor Iasi, hotararea nu este definitiva, insa este executorie de drept si isi produce efectele din momentul pronuntarii instantei. Pe durata suspendarii hotararii universitatii, conducerea UMFST nu poate emite nicio alta decizie cu continut identic sau similar, prin care sa conditioneze in vreun fel accesul studentilor la cursuri.

Liga Studentilor din Iasi anunta ca, din momentul de fata, studentii din cadrul UMFST Targu Mures pot din nou participa fizic la activitatile didactice si pot beneficia de locurile de cazare din camine fara absolut nicio constrangere legata de prezentarea vreunei dovezi de vaccinare, testare sau trecere prin boala. Liga Studentilor (LS IASI) a cerut UMFST sa informeze toate cadrele didactice si intregul personal administrativ de decizia Tribunalului Suceava si avertizeaza ca la orice incalcare a hotararii instantei si a dreptului studentilor de a nu fi conditionati in niciun fel vor fi sesizate organele abilitate.

Totodata, Liga Studentilor (LS IASI) solicita public demisia de onoare a conducerii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) pentru faptul ca a sustinut deciziile universitatii, depunand o adresa in acest sens la dosarul cauzei, cu scopul de a decredibiliza demersurile realizate de studentii nedreptatiti de catre UMFST.

„De asemenea, reprezentantii Ligii Studentilor din Targu Mures (LSTGM) ar fi amenintat la inceputul anului universitar studentii care protestau impotriva restrictiilor si conditionarilor impuse si au pornit impotriva acestora o campanie de bullying pe retelele de socializare si pe grupurile interne de discutii, mai multi studenti fiind determinati sa ii dea in judecata pe asa-zisii „reprezentanti” in structurile de conducere ale UMFST”, se arata intr-un comunicat al Ligii Studentilor din Iasi.

loading...
Potrivit Ligii Studentilor Iasi, in instanta, UMFST a mintit, afirmand ca doar cinci studenti ai universitatii se opun restrictiilor, dar in realitate, cel putin 207 studenti au semnat olograf o petitie prin care au cerut conducerii UMFST sa isi revoce hotararile.

”UMFST trebuia deja sa puna in aplicare hotararea instantei si sa nu mai conditioneze in niciul fel accesul studentilor. Indemnam studentii sa ramana pe pozitii si sa nu cedeze in fata ignorantei si relei-vointe a conducerii universitatii, care refuza sa o puna in aplicare. Orice act de opozitie din partea vreunui cadru didactic va fi raportat organelor abilitate si sanctionat pe cale de consecinta. Salutam decizia instantei care reprezinta un veritabil precedent judiciar si ii asiguram pe toti cei afectati ca vom dispune de toate resursele intelectuale si materiale pe care le avem pentru a duce dosarul la o hotarare definitiva de anulare, fiind atenti in acelasi timp si la rezolvarea celorlalte probleme cu care se confrunta studentii UMFST, in vederea asigurarii reprezentarii lor reale, concrete si nediscriminatorii”, a declarat Matei Pieca, vicepresedinte si purtator de cuvant Liga Studentilor Iasi.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro