Alexandru Rafila anunta noi masuri privind noua varianta de COVID

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila a declarat ca printre masurile luate de CNSU, privind aparitia noii variante sud-africane de SARS-CoV-2, este carantinarea cetatenilor romani care vin din zonele respective timp de 14 zile.

Totodata, persoanele care dupa 10 zile au test negativ, pot iesi din carantina. De asemenea, INSP va verifica daca aceasta varianta de coronavirus este prezenta si in Romania.

„Avand in vedere alertele de la OMS, Romania s-a adaptat masurilor. Afost adoptata o hotarare CNSU, care aliniaza Romania la masurile deja luate in mai multe state europene, care limiteaza sau interzic calatoriile.

Calatorii romani care vin din zonele respective, vor fi carantinati timp de 14 zile. Pot iesi din carantina dupa 10 zile cu test negativ. Masurile de vaccinare si de sanatate publica sunt recomandate de toate organismele internationale si vaccinarea este solutia oportuna. Nu stim cum va evolua noua tulpina. Nu i se mai spune certificatul verde, pentru ca cel original se refera la documentul adoptat la parlamentul eruppean, certificatul covid. vom incerca sa gasim o solutie legislativa care sa stabileasca un cadru faorte clar pentru toata lumea si introducea lui sa poata sa fie facuta cand e o crestere susstinuta Iar renuntarea la acest certificat coimpolet sa fie facut cand e o scadere mai multe saptamani la rand. Detaliile vor fi stabilite de colegii de specialitate de la INSP”, a precizat Alexandru Rafila, in conferinta de presa sustinuta sambata la Palatul Victoria.

loading...
Alexandru Rfaila a mai mentionat ca, INSP va verifica pentru a vedea daca aceasta noua tulpina a COVID-19 este prezenta si in Romania.

„Ne pregatim sa vedem ce se va intampla in perioada urmatoare. Nu putem exclude aparitia de cazuri si in Romania. Pentru aceasta INSP impreuna cu reteaua de laborataore care face secventieri, cazurile grave internate in spitale vor fi subiectul acestor secventieri, sa vedem daca aceste tulpini ar fi prezente in Romania”, a mai adaugat Alexandru Rafila.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro