Benone Sinulescu, inmormantat cu onoruri militare si aplauze.

Benone Sinulescu este inmormantat duminica, la Arad. Artistul este condus pe ultimul drum cu onoruri militare, dupa ce a primit cea mai inalta distinctie din partea fostului presedinte Ion Iliescu. Zeci de persoane a venit sa-si ia ramas bun de la artist, in Piata Avram Iancu din Arad. Dupa slujba, va fi inmormantat la Cimitirul Eternitatea, unde-si va dormi somnul de veci.

Benone Sinulescu a incetat din viata joi, in jurul pranzului, in urma unei pneumonii, care s-a agravat. Starea de sanatate a artistului s-a inrautatit, interpretul refuzand internarea in spital.

Astazi, celebrul interpret este condus pe ultimul drum. Slujba de inmormantare a inceput la ora 13.00. Mai multe persoane care l-au indragit de-a lungul timpului au venit sa-i aduca un ultim omagiu si sa-si ia ramas bun de la artist, in Piata Avram Iancu din Arad.

Trupul neinsufletit al cantaretului a fost depus la foaierul Teatrului Ioan Slavici din Arad, unde toti cei care l-au indragit i-au adus, de asemenea, un ultim omagiu.

Irina Loghin si Sofia Vicoveanca nu au putut ajunge la inmormantarea artistului, insa au transmis mesaje emotionante.

loading...
„Nu am cuvine… Doamne, nu stiu. O sa ramana pentru mine asa cum il cunosc, asa cum il stiu, vesel si cu voie buna. Iertare, blandete, iubire… Benone, sa ma ierti, Dumnezeu sa iti dea un somn lin! Condoleante tuturor si familiei”, a povestit Sofia Vicoveanca, in lacrimi, la Romania TV.

„E o mare tristete. Regret ca nu am putut sa ajung pana la Arad. Il stiu acolo, refuz sa cred ca ne paraseste. Il cunosc pe Benone din ’62, de la Ansamblul Ciocarlia, unde am avut foarte multe de invatat de la el. Faceam vocalize cu el. Avea un suflet extraordinar, pe toata lumea ajuta… Benone asa a fost! Cauta sa ajute, mai ales pe cei tineri… E o mare pierdere, lasa mostenire un repertoriu imens. Cred ca nu a existat un interpret de muzica populara sa lase atatea cantece mostenire. Tristetea e grea, despartirea e foarte grea. Ne-a lasat un gol in suflet, o mare tristete. Condoleante sotiei, care a fost foarte aproape de el. Mereu spunea . O stiu si eu gospodina. L-a iubit mult, avea o casnicie frumoasa. Ne-am nascut cu o viata fiecare… La revedere Benone, am senzatia ca esti inca acolo, acasa. Dumnezeu sa te odihneasca!”, a precizat Irina Loghin, la Romania TV.

Benone Sinulescu este inmormantat cu onoruri militare la Arad. In urma cu cativa ani, Benone Sinulescu a primit cea mai inalta distinctie din partea fostului presedinte Ion Iliescu.

Sicriul in care se afla trupul neinsufletit al interpretului este invelit in steagul tricolor, cu o jerba de trandafiri albi. Trei militari au tinut crucea, fotografia, dar si medaliile regretatului Benone Sinulescu, potrivit glsa.ro.

La slujba participa un sobor de preoti care oficiaza inmormantarea la cimitirul „Eternitatea’ din Arad. Elena Sinulescu a explicat de ce vor participa mai multi preoti la cortegiul funerar.

‘Totul va incepe la ora 13.00, in Piata Avram Iancu, acolo unde este suficient spatiu pentru ca oricine doreste sa-l conduca pe ultimul drum sa o poata face. Sau sa-i aduca un ultim omagiu.

Va fi un numar mare de preoti, fiindca, spre exemplu, Preasfintitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al sotului meu tocmai ce m-a sunat sa ma anunte ca va trimite doi preoti la slujba de inmormantare. Cred ca si vicarul episcopal al locului va fi si el prezent’, a declarat Elena Sinulescu in interviul acordat impact.ro.

Benone Sinulescu va fi inmormantat in cimitirul Eternitatea, langi unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1 decembrie 1989, Vasile Goldis, deputat in Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia.

Benone si Elena Sinulescu s-au iubit foarte mult, iar cu o zi inainte de moarte artistului, cei doi au implinit 40 de ani de casatorie. Din pacate, nu au mai putut sa sarbatoreasca ca in anii trecuti, avand in vedere starea de sanatate a acestuia.

„Pe 17 dimineata am vorbit cu el, la patul sau. I-am spus ceva de genul. Mi-a dat imediat din cap, in timp ce eu adaugam ca pentru amandoi, ca tocmai se implinisera 40 de ani de cand ne casatorisem. Parca a vrut sa traiasca si aceasta zi, ca si cum ar fi tinut sa implineasca si asta, sa-si incheie toate socotelile cu lumea asta, dar si sa aiba astfel grija de mine inca o data!’, a povestit sotia interpretului, distrusa de durere.

sursa: viva.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro