Benone Sinulescu si Petrica Mitu Stoian, ultima poza impreuna.

Benone Sinulescu si Petrica Mitu Stoian au murit la o distanta de 12 zile, lasand indoliata intreaga breasla a folcloristilor. Disparitia lor fulgeratoare a adus rauri de lacrimi nu doar pe obrajii apropiatilor, ci si pe cei ai romanilor iubitori de folclor.

Benone Sinulescu si Petrica Mitu Stoian au aparut pentru ultima data impreuna intr-o poza in urma cu cateva luni. Zambeau, asa cum ii stim dintotdeauna, dar ambii duceau o lupta in tacere cu probleme grave de sanatate. Foarte discreti cu viata lor, cei doi artisti au evitat intotdeauna sa vorbeasca public despre problemele lor de sanatate.

Benone Sinulescu s-a stins din viata pe 18 noiembrie, la varsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii de aspiratie. Medicul Beatrice Mahler a explicat ca aceasta forma de pneumonie presupune trecerea continutului stomacului in plaman, ceea ce duce la arderea plamanului, sansele de supravietuire fiind minime.

Beatrice Mahler a explicat ca pneumonia de aspiratie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.

„Pneumonia de aspiratie este o forma foarte severa de pneumonie in care o parte din continutul stomacului ajunge in plaman si arde plamanul. Este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare. Pneumoniile de aspiratie pot fi intalnite la persoanele care au come de diverse cauze, insa cele mai frecvente sunt intalnite la persoanele cu afectiuni neurologice. Este o pneumonie care evolueaza sever si sansele de supravietuire sunt extrem de mici la domiciliu”, a explicat Beatrice Mahler la Romania TV.

loading...
Regretatul artist va fi inmormantat duminica 21 noiembrie, la Arad.

Petrica Mitu Stoian s-a stins din viata in data de 6 noiembrie, la Spitalul de Urgenta Resita. Solistul se afla internat pe sectia ATI, in stare grava. Acesta a fost inmormantat in cimitirul Ungureni din Craiova.

Cu doar o zi inainte sa moara, artistul filmase, alaturi de colegii sai de breasla, editia pentru Revelionul 2022, dar nimic nu prevestea nenorocirea. Artistul a ajuns de urgenta la spital, dupa ce a acuzat stari de rau si a inceput sa tuseasca cu sange.

Potrivit medicilor, Mitu Stoian suferea de bronhopneumonie post COVID, cu stare septica. De cateva zile, artistul urma terapia cu oxigen hiperbaric la o clinica privata din Caras-Severin. Petrica Mitu Stoian era vaccinat cu schema completa inca din primavara, iar in octombrie trecuse si prin boala. In trecut, artistului mehedintean ii fusese extirpat un rinichi.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro