Cand incepe vacanta de Craciun pentru elevi in 2021?

Elevii de gimnaziu si liceu vor avea o vacanta mai scurta de Craciun in acest an. Iata cand incepe vacanta de Craciun / iarna pentru elevi in 2021 – 2022!
In 2021, vacanta de Craciun va fi mai scurta cu o saptmamana pentru elevii de liceu si de gimnaziu. In schimb, vacanta elevilor din clasele primare va ramane neschimbata.

Cat dureaza vacanta de Craciun/ vacanta de iarna 2021- 2022 pentru elevii in acest an?
Elevii claselor V-VIII si cei de liceu vor avea mai putin de doua saptamani de vacanta in aceasta iarna.

Astfel, pentru ei vacanta de Craciun va incepe pe 23 decembrie si se va incheia pe 3 ianuarie 2022. In schimb, elevii claselor primare se vor intoarce la scoala cu o saptamana mai tarziu decat colegii lor mai mari, pe 10 ianuarie, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Motivul acestei masuri este dorinta de a pastra aceleasi date pentru sustinerea examenelor de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat. „Acest lucru se poate face prin compensarea celor doua saptamani de vacanta cu o saptamana de vacanta pentru gimnaziu si liceu in perioada 3-10 ianuarie si cu o singura saptamana pentru cei din primar care vor veni la scoala tot de pe 10 ianuarie. Se va relua activitatea in semestrul doi si va continua pana in 27 mai pentru clasa a XII-a, a XIII-a si 3 iunie pentru clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toti ceilalti elevi.

Compensarea se face printr-o saptamana de vacanta in 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu si liceu, pentru a doua saptamana renuntandu-se la saptamana Scoala Altfel, iar pentru elevii din invatamantul primar se va renunta doar la Scoala Altfel. Astfel, elevii vor intra in vacanta pe 23 decembrie si vor reveni la scoala in 3 ianuarie – cei de gimnaziu si liceu, si in 10 ianuarie- clasele 0-4”, a declarat Sorin Cimpeanu, conform digi24.ro.

loading...
In acest an scolar, elevii de clasa a VIII-a, dar si cei de liceu vor da cu o teza mai putin. In plus, si numarul de note necesar incheierii mediei a fost micsorat. „Am semnat si am trimis la Monitorul Oficial cele doua ordine de ministru, care reglementeaza structura anului scolar si care reglementeaza modificarile aduse Regulamentului de organizare si functionare in invatamantul preuniversitar (ROFUIP), in sensul in care se micsoreaza numarul de note necesar incheierii mediei pentru fiecare elev.

De asemenea, am transmis in teritoriu catre Inspectoratele Scolare Judetene lista tezelor care vor fi sustinute in acest an. Elevii din gimnaziu, mai exact elevii de clasa a VIII-a, vor avea o teza mai putin, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teza mai putin. De la patru teze in general s-a redus la trei teze, cu exceptia elevilor din invatamantul profesional, care aveau deja trei teze”, a mai spus ministrul.

sursa: radioinpuls.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro