Ce a facut Benone Sinulescu cand a auzit ca Petrica Matu Stoian a murit.

Joi, 18 noiembrie, Benone Sinulescu a murit in patul sau de acasa, in urma unei pneumonii care i-a curmat zilele la varsta de 84 de ani. Care a fost reactia regretatului artist la auzul disparitiei colegului sau de breasla Petrica Matu Stoian.

Folclorul romanesc este mai sarac dupa ce in luna noiembrie i-am pierdut pe regretatii interpreti de muzica populara Petrica Matu Stoian si Benone Sinulescu.

Nicolae Datcu, cel mai bun prieten al lui nea Beni, isi urla durerea dupa ce si-a pierdut „fratele de cruce”. Cei doi avea o relatie extrem de apropiata si vorbeau foarte des la telefon.

Mai mult de atat, Nicolae Datcu a marturisit ca ultima data cand a vorbit cu maestrul a fost atunci cand artistul Petrica Matu Stoian a trecut la cele sfinte.

Bunul prieten al lui Benone Sinulescu a explicat faptul ca artistul i-a spus, atunci, ca se simte mai bine si apoi starea sa de sanatate s-a deteriorat.

loading...
„Am fost prieteni buni de familie. Daca nu sunam eu, ma suna si imi spunea daca mai traiesc. Unde aparea Nea Beni eram si eu. Vorbeam mereu. (…) Am vorbit ultima data cu el cand a murit Petrica Matu Stoian. Mi-a spus ca se simte mai bine, apoi mai rau, dar sa stii ca si cand a fost bolnav. Mi-a cantat la telefon”, a povestit Nicolae Datcu, noteaza cei de la Romania TV.

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai indragiti interpreti de muzica populara, atat de fani cat si de colegii sai de breasla, care-l stimau si-l respectau pentru talentul si veselia nemarginite.

„De la Benone am primit multe cantece, care aveau iz de Moldova, vorbesc de vremuri. Mi-a zis ca eu pot sa le scot la capat, sa le fac in felul meu. Nu-mi gasesc vorbele, imi cer iertare, asa ceva, este o… Nu pot sa cred.

El ramane un exemplu, un reper. Stiindu-l bolnav, l-am sunat de ziua lui si nu mi-a raspuns. Nu mai… Eu tin legatura, fiind singura, de atatia ani, mai stau pe langa televizor si ma intereseaza. Stiam ca e bine, bolnav, dar a fost ingrijit deosebit de bine.

Am ras, am povestit, nici nu am banuit ca la cateva zile distanta sa aud asa ceva. Acum nu stiu, Domnul hotaraste, el stie cand venim si cand plecam. Eu cred in acest lucru si nu imi mai fac niciun fel de plan.”, a spus Sofia Vicoveanca la Acces Direct.

sursa: playtech.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro