CE ROL A AVUT, DE FAPT, MARIA GUSMAN IN VIATA LUI PETRICA MATU STOIAN?

Vestea tragica a decesului lui Petrica Matu Stoian a venit ca un trasnet, atat pentru publicul larg, cat si pentru familia si colegii de breasla ai artistului.

Cantaretul de muzica populara urma un tratament post-COVID la o clinica privata din Caras-Severin, insa starea lui de sanatatate s-a deteriorat rapid. Tusea cu sange, iar sambata dimineata a fost transportat la Spitalul de Urgenta din Resita acolo unde s-a si stins din viata.

Insa, dupa decesul prematur al artistului, va incepe si lupta pentru averea sa. Putini stiu faptul ca regretatul Petrica Matu Stoian avea o avere uriasa.

Potrivit wowbiz.ro, interpretul avea inregistrate doua firme la adresa lui din Craiova iar acestea au ajuns sa se confrunte cu o situatie extrem de dificila dupa venirea pandemiei.

”Petrica Mitu Stoian SRL” este o societate infiintata in anul 2012 la care interpretul apare asociat si administrator impreuna cu Maria Gusman, sotia impresarul sau, Doru Gusman. Cei doi detineau procente egale din afacere, adica 50%. Maria Gusman s-a stins din viata in urma cu cateva luni iar moartea femeii a fost un adevarat soc pentru artist, care a slabit 25 de kilograme dupa aflarea vestii.

loading...
Maria Gusman a lucrat ca profesoara la un liceu din Craiova si a fost extrem de apropiata de Petrica Mitu Stoian, ajutandu-l extrem de mult in cariera, conform unor surse aporpiate familiei.

Societatea ”Petrica Mitu Stoian SRL” s-a prabusit pur si simplu in anul 2020, cand a inregistrat o cifra de afaceri nula si a avut o pierdere neta de peste 170.000 de lei. Firma nu mai avea nici un angajat declarat si datorii de 7.500 de lei, in scadere fata de anul predent.

Cealalta firma, Petridor Music SRL (de la numele lui Petrica si cel al lui Doru) este inregistrata tot la domiciliul artistului din Craiova. Societatea a fost infiintata in 2017, avandu-i ca actionari pe Doru Gusman si Petrica Mitu Stoian. Compania a avut o cifra de afaceri de 28.500 de lei in anul 2000 (fata de 287.110, in 2019) si o ”gaura” de aproape 100.000, in loc de profit. Si a doua firma a lui Mitu Stoian reusise sa achite din datorii fata de anul precedent, ajungand la 91.410 lei. De asemenea, nici aici nu se regaseau angajati.

”Petrica Matu Stoian avea o avere colosala! Investea mult in imobiliare si in masini. Eu stiu ca avea cinci proprietati, vila din Craiova in care statea cu impresarul si sotia lui, casa parinteasca din Isverna si doua apartamente pe litoral, in Eforie Nord, unde statea vara. Anul acesta si-a mai cumparat un apartament foarte scump in cartierul Primaverii din Capitala.

Inainte de Craciun isi luase un Mercedes la mana a doua, dar in stare foarte buna, a dat peste 50 mii euro. El schimba masinile cam la 3 ani si, conducea numai bolizi scumpi dar punea pret pe siguranta si calitate. Din toata aceasta avere nu stiu cu ce se va alege familia lui pentru ca totul era cumparat pe firma impresarului, el nu avea mai nimic pe numele lui.

Nu stiu de ce le lua pe firma lui Gusman, e posibil sa fi incercat sa fenteze intr-un fel plata taxelor sau sa nu aiba probleme cu inspectorii ANAF ca, va dati seama, artistii nu declara tot ce incaseaza pe la spectacole. Si ca sa nu fie luat la ochi ca are o avere pe care n-o poate justifica, e posibil sa fi avut intelegerea asta cu impresarul. Sau, cine stie, altele or fi motivele. Cert e ca surorile nu se vor alege cu mare lucru din averea maestrului”, precizeaza o sursa pentru Star Popular.

sursa: cancan.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro