Cum vor petrece romanii Craciunul si Revelionul!

Seful DSU vorbeste despre cum vor arata sarbatorile de iarna ale romanilor. Cand vor lua autoritatile o decizie in ceea ce priveste restrictiile de Craciun si de Revelion.

Vor fi sau nu restrictii drastice in timpul sarbatorile de iarna?! Este intrebarea care zace de o buna bucata de timp pe buzele tuturor romanilor. Raed Arafat spune ca este mult prea devreme pentru ca autoritatile sa dea un verdict clar in ceea ce priveste situatia de Craciun si de Revelion, insa, da asigurari ce la mijlocul lunii decembrie va fi analizata situatia epidemiologica din Romania si se vor lua cele mai bune masuri.

„Depinde cum evoluam. Daca continua sa scada, daca ramanem stabili, vor fi minime masuri sanitare de sanatate publica care vor trebui sa fie implementate. Nu pot sa va spun despre activitati la acest moment, ce activitati pot sa fie restrictionate sau nu, dar clar totul depinde de modul in care evolueaza. Inca este prea devreme. Cred ca va trebui sa fie analizat cel putin undeva prin 10-15 decembrie sa vedem care este situatia.

Speranta noastra este ca oamenii sa poata sa isi petreaca in conditii de respectare a unor masuri de sanatate publica, sa petreaca cat mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a transmis seful DSU.

loading...
Seful DSU a vorbit despre masura drastica implementata de Austria pe fondul cresterii explozive a numarului cazurilor de imbolnaviri. Statul a impus carantina nationala atat pentru persoanele nevaccinate, cat si pentru cele imunizate impotriva virusului SARS-CoV-2.

„Austria si alte tari discuta de obligativitatea vaccinarii, sunt si unele masuri mai dure acolo unde acum este o crestere a valului si a cazurilor noi. Noi am vazut ca a ajuns sa scada numarul cazurilor si sigur ca si datorita masurilor si poate ca si populatia a devenit mai atenta.

Totusi trebuie sa recunoastem ca s-au mai vaccinat, chiar daca nu este numarul pe care noi ni l-am dorit. Totusi s-au vaccinat peste un milion de oameni in perioada care a trecut. In acest moment nu este pusa pe masa o discutie fie referitoare la vaccinarea anti-covid obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinati”, declara seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro