Cum vor sarbatori romanii Craciunul si Revelionul.

Raed Arafat a facut noi precizari privind modul in care vor petrece romanii de sarbatori. Seful DSU a explicat ca in functie de situatia epidemiologica, autoritatile vor decide daca vor fi sau nu restrictii de Craciun si Revelion.

Cum vor sarbatori romanii Craciunul si Revelionul. Raed Arafat a declarat, vineri, in cadrul conferintei de presa de la Ciolpani ca deocamdata este prea devreme pentru a se pronunta in privinta modului in care vor fi sarbatorile de iarna.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a explicat ca in perioada 10-15 decembrie autoritatile vor decide daca vor fi sau nu restrictii de sarbatori.

„Depinde cum evoluam. Daca continua sa scada, daca ramanem stabili, vor fi minime masuri sanitare de sanatate publica care vor trebui sa fie implementate. Nu pot sa va spun despre activitati la acest moment, ce activitati pot sa fie restrictionate sau nu, dar clar totul depinde de modul in care evolueaza. Inca este foarte devreme.

loading...
Cred ca va trebui sa fie analizat cel putin undeva prin 10-15 decembrie sa vedem care este situatia. Speranta noastra este ca oamenii sa poata sa isi petreaca in conditii de respectare a unor masuri de sanatate publica, sa petreaca cat mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment”, a declarat seful DSU in cadrul conferintei de presa de la Ciolpani.

Romania relaxeaza restrictiile chiar daca aveam printre cele mai mici rate de vaccinare din Europa. De luni se deschid toate scolile din localitatile cu incidenta sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare in randul personalului.

De asemenea, CNSU a propus permiterea accesului la competitiile sportive pana la 30 la suta din capacitate a persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boala recent.

Mai mult, se permite organizarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor cu participarea publicului pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

„Unii au zis ca e relaxare, nu e relaxare… Noi, de fapt, am luat niste masuri pe care am zis ca le vom lua, cu accesul, cu certificatele verzi, cu tot cu interdictia participarii complete a oricarui spectator la activitatile sportive si am zis ca dupa o analiza vom vedea cum ajustam situatia. Dar din ce vedeti, ramane certificatul verde obligatoriu la acest moment si pentru cele doua categorii – vaccinati sau trecuti prin boala. Singura zona in care nu se cere certificatul este la 1 Decembrie, in zona unde este spatiu public, unde oamenii sunt in spatiu public si unde se cere doar respectarea masurilor de sanatate, inclusiv purtarea mastii. Insa, in zona oficiala, in interior, din nou, se aplica certificatul verde”, a mai precizat secretarul de stat in MAI.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro