Impresarul si sora lui Petrica Mitu Stoian, audiati de procurori azi, in ziua inmormantarii artistului

In aceasta dimineata, impresarul artistului Petrica Mitu Stoian, Doru Gusman, dar si sora solistului au fost audiati de procurori. Cantaretul de muzica populara a murit in cursul zilei de vineri, dupa ce a facut un tratament post-COVID la o clinica privata din Drobeta Turnu Severin.

Dupa decesul sau, au aparut mai multe speculatii cu privire la cauza mortii. In acest sens, procurorii s-au autosesizat si au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa impotriva clinicii Nera. Magistratii vor sa afle daca tratamentul post-COVID pe care artistul l-a facut a contribuit decisiv la moartea acestuia.

Dupa ce a fost audiat, impresarul artistului, Doru Gusman a facut si primele declaratii. Acum, el se pregateste sa il conduca pe ultimul drum pe maestrul care i-a fost prieten foarte apropiat.

„A trebuit sa spun tot ce stiu despre starea de sanatate a lui Petrica Matu Stoian dn ultimii 16 ani. M-a intrebat numai ce stiu eu. Am vorbit cu el dimineata la 9, cand era la cardiologie in Resita si mi-a zis sa stau linistit ca nu sunt probleme.

Am mai vorbit o data cu el la 11, era medicul acolo. Aia a fost ultima mea convorbire cu el. Mi-a spus (n.r. despre clinica). Era foarte incantat de clinica, ca e frumos, in varful muntelui. Mi-a spus ca l-a consultat, i-a recomandat 15 zile de stat si va intra in camera hiperbara.

loading...
M-a sunat dupa ce a iesit de acolo si mi-a zis ca a fost excelent si mi-a trimis poza cu platoul de mancare. Si am mai vorbit inca o data la 9 seara, cand a spus ca merge sa se culce ca era obosit. (…) Sa fiu sincer, pe mine nu ma intereseaza cum se solutioneaza.

Petre este mort si nu trebuia sa se duca acolo. (…) A fost greseala lui si a fost fatala. Nu avea ce sa caute acolo. Avea probleme cardiace, nu trebuia sa se duca. Multumesc lui Dumnezeu ca nu m-am dus si eu cu el’, sunt o parte din declaratiile lui Doru Gusman, impresarul lui Petrica Mitu Stoian.

In jurul orei 09:00, sora interpretului Petrica Mitu Stoian, dar si impresarul acestuia, au fost chemati pentru audieri la IPJ Dolj. La fata locului vor fi prezenti si politistii din Resita. La audieri urmeaza sa ajunga si cardiologul regretatului interpret de muzica populara.

‘Chiar acum am vorbit cu dumnealui la telefon, era pe la Filiasi si a zis ca vine sa ma preia un coleg de-al dumnealui, sa-mi ia datele ca sa castigam din timp. Stiu ca sora lui Petrica Matu Stoian, mai mult nu stiu (n.r. vine la audieri). Nu eu i-am spus sa ma cheme. Nu se decaleaza programul inmormantarii. Nu, pentru ca mi-a promis ca rezolva repede. Daca nu rezolva, eu plec la 11:00, orice ar fi. Indiferent ce se va intampla’, a spus Doru Gusman, impresarul lui Petrica Mitu Stoian.

Se pare ca au aparut primele rezultate ale necropsiei in cazul lui Petrica Mitu Stoian. Potrivit acestora, interpretul de muzica populara a murit in urma unui stop cardio-respirator provocat de mai multe afectiuni: mitrala severa reumatismala, stenoza mitrala reumatismala, obezitate de grad I, insuficienta cardiaca.

In acelasi timp, s-a descoperit si faptul ca barbatul a suferit de mai multe complicatii post-covid precum: bronhopneumonie in forma severa, soc septic, acidoza respiratorie decompensata si supradozaj cu anticoagulant, arata Antena 3.

Artistul avea si o trauma pulmonara in lobii superiori ai plamanului. In acest sens, medicii au trimis analizele la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici’ din Bucuresti pentru a se stabili daca barotrauma s-a produs in urma insuflarii cu presiune foarte ridicata, cu mult peste parametri normali de pe un plaman deja afectat de bronhopneumonie post Covid.

sursa: viva.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro