Petrica Mitu Stoian a primit titlul de Cetatean de Onoare, post mortem, in Mehedinti

Petrica Mitu Stoian a primit titlul de „Cetatean de Onoare, post-mortem”, in judetul Mehedinti. Ceremonia a avut loc in cadrul sedintei Consiliului Judetean de saptamana trecuta.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a spus ca acest titlu vine in semn de omagiu pentru activitatea artistica a lui Petrica Mitu Stoian. Surorile artistului sunt cele care au ridicat distinctia.

”Le multumesc celor doua surori ale artistului, doamnelor Maria Tarchila si Domnica Varvesc pentru ca au fost alaturi de noi la momentul omagial si au primit placheta de onoare, ca semn al aprecierii pentru activitatea artistica a interpretului Petrica Mitu Stoian, pentru promovarea judetului Mehedinti si a traditiilor din zona de nord prin intermediul pieselor sale.

Din pacate, maestrul Petrica Mitu Stoian a plecat mult prea devreme dintre noi, in urma cu trei saptamani. Mai avea multe de spus in muzica populara, mai avea multe de daruit Mehedintiului si intregii tari! Tot in semn de omagiu, in cadrul sedintei a fost proiectat un clip care a cuprins declaratii si melodii de suflet ale cantaretului de muzica populara, cantece in care artistul a elogiat judetul Mehedinti si obiceiurile zonei in care s-a nascut. Odihna vesnica, Petrica Mitu Stoian!”, a declarat Aladin Georgescu, presedintele CJ Mehedinti.

loading...
Petrica Mitu Stoian a murit la 61 de ani, in urma infectiei cu Covid. Artistul se vindecase si urma un tratament de recuperare post-Covid la o clinica privata.

La cateva ore dupa ce a ajuns la Spitalul de Urgenta Resita, Petrica Mitu Stoian a facut o insuficienta multipla de organe, iar organismul sau nu a mai raspuns la manevrele de resuscitare.

„Soc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici macar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum sa fie altfel. Starea lui nu a fost deloc buna, medicii au fost mereu langa el. Bronho-pneumonie. Covid-19 a lasat niste sechele, a fost vorba despre covid-ul lung, a dus boala pe picioare o perioada de timp. Socul septic a intervenit rapid. Era pe tratament, pe anticoagulant, pentru evitarea producerii de cheaguri. El lua si inainte de covid-19 acest coagulant. (n.r. A aparut) Insuficienta multipla de organe… Socul septic distruge si vasul de sange, departe de ce poate face covidul. Deoarece ficatul nu stie sa proceseze cum trebuie, se face o supradozare”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul artistului.

sursa: romaniav.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro