Presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre procedurile de instalare a unui nou guvern si despre vaccinarea in scoli

Joi, 4 noiembrie 2021, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca, din pacate, ultima propunere de premier nu a intrunit un numar suficient de posibile voturi in Parlament si ca nu poate sa accepte in continuare ideea de Guvern minoritar, precizand ca va astepta cu consultarile oficiale pana cand se cristalizeaza o majoritate asumata.

”Am doua teme pe care doresc sa le ating. Prima tema: procedurile de instalare a unui nou guvern. Ultima propunere, din pacate, nu a intrunit un numar suficient de posibile voturi in Parlament. Intre timp, partidele au reluat intre ele discutiile. Si acest lucru este foarte bun.

Este foarte clar ca incercarile de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate si nu pot sa accept astfel de abordari.

In concluzie, voi astepta cu consultarile formale pana cand in discutiile dintre partide se cristalizeaza o majoritate asumata de partidele care vor dori sa propuna un guvern.
Abia atunci cand majoritatea va fi asumata, voi convoca consultari pentru formarea noului guvern.”, a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei a facut anuntul mult asteptat de parinti referitor la intoarcerea elevilor in format fizic la scoala. De asemenea el a precizat ca vacanta nu se va prelungi.

”A doua tema se refera la scoli si vaccinare. La sfarsitul acestei saptamani vacanta nu va fi prelungita. Unde situatia epidemiologica o permite, elevii se vor intoarce fizic la scoala, insa va fi introdusa o noua conditie: gradul de vaccinare al personalului scolii.”, a mai declarat presedintele Klaus Iohannis.

loading...
Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa faca declaratii cu privire la modalitatea in care va fi nominalizat urmatorul premier desemnat si sa anunte, eventual, calendarul unor noi consultari cu partidele la Cotroceni. Principalele declaratii ale sefului statului vor fi redate in timp real pe StirileKanalD.ro.

Dupa ce Nicolae Ciuca si-a depus mandatul luni seara, neavand sustinerea necesara pentru un Executiv minoritar, liderii PNL au schimbat strategia si au inceput o noua runda de negocieri atat cu USR, cat si cu PSD, de aceasta data pentru formarea unui Guvern majoritar.
Florin Citu a declarat miercuri, dupa intalnirea cu liderii USR, ca ”sunt sanse mari” sa refacuta coalitia cu USR. Dupa intalnire, Dacian Ciolos a declarat ca asteapta ca PNL sa discute si cu PSD si sa ia o decizie rapida.

De partea cealalta, liderul PSD Marcel Ciolacu a reafirmat intentia social-democratilor de a merge cu o propunere de premier la Cotroceni. Liberalii nu sunt dispusi sa renunte nici ei la o propunere proprie de premier.

Ciolacu a mai anuntat ca partidul a schitat ”o suta de prioritati pentru romani si de la acestea vom porni discutiile cu PNL sau USR”.

In cursul zilei de joi, liderul USR, Dacian Ciolos, a declarat ca PNL trebuie sa aleaga si ca USR va intra la negocieri doar dupa ce liberalii vor spune foarte clar ca vor refacerea coalitiei.

Intrebat daca ar accepta o varianta cu Florin Citu premier, Ciolos a raspuns: „Asta e o gluma. Sa incheiem acest subiect”.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro