Primele declaratii ale sotiei lui Benone Sinulescu despre moartea artistului

Vestea trista a zilei! Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viata la 84 de ani din cauza unei pneumonii. Vestea a fost confirmata de familia lui.

Sotia lui Benone Sinulescu a facut primele declaratii despre trecerea in nefiinta a artistului.

„Am ramas singura, era bine, ne bucuram, dar a facut o pneumonie de aspiratie si s-a dus, n-a vrut sa fie dus la spital, de frica, din cauza Covid-19. A murit astazi, la orele 14.30, il ducem la o casa mortuara, la o firma, apoi de aici o sa-l ducem la Filarmonica, il vom inmormanta la Eternitatea.

El este in casa acum, in pat, asteptam firma mortuara sa vina, sunt distrusa de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el inapoi nimeni nu il mai intoarce!”, a declarat, in exclusivitate pentru Impact.ro, sotia lui Benone Sinulescu.

loading...
Benone Sinulescu s-a nascut pe 24 mai 1937 la Buzau. A fost un interpret roman de muzica populara din comuna Siriu, judetul Buzau. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diversi interpreti de muzica populara printre care Irina Loghin. Dupa 1989, a abordat si stilul etno-dance si colaborat in acest sens cu formatia Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste Romania, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite si indelungata activitate artistica”.

Ion Iliescu, pe vremea cand era presedinte, i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea si transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro