Raed Arafat, declaratii ingrijoratoare despre valul 5 al pandemiei

Seful DSU este de parere ca un nou val pandemic va lua cu asalt Romania.

Raed Arafat considera ca situatia in care se afla tara noastra in aceste momente nu are inca un sfarsit, ci dimpotriva, oficialul a declarat ca Romania ar trebui sa se astepte si la valul 5 al pandemiei.

Raed Arafat i-a avertizat pe romani in privinta unui nou val pandemic. Seful DSU a precizat ca sfarsitul crizei sanitare se va apropia abia atunci cand populatia va decide sa se vaccineze in numar mai mare, insa, pentru moment, nu crede ca Romania va putea reveni la normalitate, atat de repede:

„Un val 5 este posibil, nu pot sa spun la ce moment, dar este posibil si cu cat avem rata de vaccinare mai mica, un val 5 poate sa aiba un impact cum a fost acest val, care a trecut acum.

loading...
Diferenta intre val 5, care oricum poate ca va veni, cu un procent mare de vaccinati si unul cu procent mai mic de vaccinati, este impactul major pe sistemul sanitar.”, a declarat oficialul, pentru News.ro.

Florentina Furtunescu, reprezentantul Institutului National de Sanatate Publica (INSP) a facut un apel la societate, pentru a se vaccina.

Aceasta a tinut sa sublinieze ca singurul mod in care oamenii se pot proteja, in situatia actuala, este imunizarea: „Devine din ce in ce mai mult aceasta pandemie o problema a nevaccinatilor, iar fata de aceasta realitate care ne izbeste din ce in ce mult in fiecare zi, avem un singur indemn: vaccinati-va, vaccinati-va, vaccinati-va.

Trebuie sa militam in continuare, sa ne unim eforturile cu totii pentru a determina, convinge cat mai multi oameni care nu s-au vaccinat pana acum sa o faca de urgenta. Este in primul rand in beneficiul individual al dumnealor si in al doilea rand in beneficiul familiei si al comunitati.”, a declarat Florentina Furtunescu, pentru aceeasi sursa.

sursa: wowbiz.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro