Raed Arafat, anunt despre restrictiile care vor fi luate dupa Sarbatori

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), este de parere ca numarul cazurilor de coronavirus va creste dupa perioada Sarbatorilor de la sfarsitul anului si ca anumite masuri vor fi luate de autoritati in ianuarie 2022.

Raed Arafat a avertizat, intr-o interventie la un post TV, ca orice interactiune din perioada Revelionului 2022 este un risc in plus, mai ales la varianta Omicron care se transmite

„Orice situatie acum, dupa cum evolueaza pandemia, creste numarul cazurilor.
Poate ca vor fi unele masuri de sanatate publica, nu neaparat de restrictii cat masuri cum am avut si pana acum de reducere a contactului, de control in sensul in care sa ne asiguram ca cei care intra intr-o zona sau alta sa fie cu probabilitatea cea mai mica sa fie infectati sau cu probabilitatea cea mai mica sa faca forma grava. Dar asta urmeaza sa se discute”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Seful DSU spune ca ar trebui sa ne alegem invitatii la Revelion care vin la noi acasa dupa doua elemente: daca sunt vaccinati sau testati. „Iar daca mergem la restaurant ar trebui sa nu dansam in hore mari”, pentru ca ne putem imbolnavi de COVID, spune secretarul de stat din MAI.

loading...
Raed Arafat ne avertizeaza insa si de ce poate urma dupa distractia de Sarbatori.
„Masca in exterior nu este obligatorie, dar in zonele aglomerate recomandat este sa o purtam, sa respectam regulile sanitare. Fiecare om vede care este situatia. Daca este ceva organizat si trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectam regulile sanitare”, a explicat Arafat la Antena3.

„Recomandarea noastra este sa se evite aglomeratia in apartament, sa se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate”, mai spune seful DSU.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro