Bulgaria nu vrea trupe americane pe teritoriul sau, dar este gata sa accepte forte din Franta

Bulgaria nu vrea trupe americane pe teritoriul sau, dar este gata sa accepte forte din Franta, conform unei surse diplomatice de la Bruxelles, care a facut declaratia pentru Radio Bulgaria, citat de Novinite.

Decizia oficiala ar putea fi luata la mijlocul lunii februarie, in preajma unei intalniri a ministrilor apararii din NATO.

Sursa Radio Bulgaria relateaza ca Rusia a desfasurat 140.000 de militari la granita cu Ucraina si isi muta navele din Marea Mediterana in Marea Neagra si ar putea sa-si dubleze fortele extrem de rapid.

Marti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca are in vedere trimiterea de trupe pe flancul de sud-est al Aliantei, dar a spus ca o decizie nu a fost inca luata si ca va fi luata dupa o evaluare a situatiei.

loading...
In acelasi timp, el a confirmat ca Spania va trimite nave pentru a se alatura fortelor navale ale Aliantei si e posibil sa trimita si avioane de lupta.

Despre declaratiile sefului NATO privitoare la o posibila crestere a prezentei militare pe flancul estic, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus ca nici nu le ia in considerare.

?Stiti, nu am luat in considerare declaratiile lui de mult timp. In opinia mea, el a pierdut deja contactul cu realitatea”, a spus Lavrov, citat de TASS.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro