Diana Sosoaca, amendata cu 5.000 de lei in razboiul cu Raed Arafat.

Senatoarea Diana Sosoaca a fost amendata cu 5.000 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) pentru afirmatii discriminatorii la adresa sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat. Intr-o serie de acuzatii extrem de agresive, Diana Sosoaca i-a transmis lui Raed Arafat sa se duca in „tara sa de bastina” si l-a denumit „tradator”.

Colegiul director al CNCD a decis amendarea contraventionala a senatoarei Diana Iovanovici-Sosoaca pentru afirmatii discriminatorii la adresa sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor din data de 12 ianuarie 2022, a adoptat urmatoarea hotarare:

„Afirmatiile: „de ce nu se duce domnul Raed Arafat in tara lui de bastina”, „vorbeste despre dansul la persoana a III-a, probabil ca i se trage din limba tarii sale natale”, „nu stiu cum domnul Raed Arafat si-a luat examenul de cetatenie”, „tradatorii nu au ce cauta in Romania” constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000, republicata”, arata CNCD in comunicatul de miercuri.
Prin urmare, CNCD a luat decizia de a o sanctiona pe Diana Sosoaca, autorul declaratiilor de mai sus, cu amenda contraventionala de 5.000 de lei.

loading...
Hotararea a fost adoptata cu majoritate de voturi (8 „pentru” si unul impotriva). „Votul impotriva cu propunere de neincidenta, faptele ar putea sa intre sub incidenta legii penale”, se precizeaza in comunicatul CNCD.

Institutia a mai decis ca, tot pentru afirmatii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, Mihail Neamtu sa fie sanctionat cu avertisment contraventional, hotararea fiind adoptata cu unanimitate de voturi.

„Afirmatiile: ‘vorbesti romana suficient de prost, incat sa nu ma simt reprezentat de tine’, ‘ma simt reprezentat ca roman de cel care vorbeste corect romana’, ‘sper ca stii limba romana corect, este totusi o conditie pentru a fi roman’ constituie fapta de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000”, a mai decis CNCD.

sursa: kanald

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro