Dincu: Romania este pregatita sa primeasca ”pana la zeci de mii” de refugiati ucraineni in cazul unui razboi cu Rusia

Ministrul Apararii Nationale, Vasile Dincu, a declarat miercuri seara ca in momentul de fata Romania are gandita o rezerva strategica ce cuprinde un stoc important de locuri in care ar putea sa cazeze mii de posibili refugiati.

El a fost intrebat la Antena 3 ce capacitati de cazare ar putea avea Romania si cati refugiati ar putea primi in situatia in care ucrainenii vor veni spre tara noastra in cazul unui conflict armat intre Ucraina si Federatia Rusa.

“Exista in momentul acesta un stoc, sa spunem asa, destul de important de locuri in care am putea sa cazam mii de posibili refugiati. Evident ca avem si o zona de rezerva in care am putea sa multiplicam sau sa aducem de trei, patru ori mai multe locuri, chiar pana la zeci de mii, sa spunem, in aceasta zona”, a declarat ministrul Apararii.
loading...
”Deocamdata, rezerva strategica pe care o avem este gandita pentru cateva mii de posibili refugiati, pentru hranire, pentru conditii bune de viata si evident ca putem sa aducem si lucruri suplimentare. Vom putea demonstra, daca se va intampla asta, nu ne dorim sa se intample, dar daca s-ar intampla sa fie nevoie, o sa putem arata si noi partenerilor din NATO ca suntem pregatiti, cel putin daca nu avem o inzestrare asa cum ne-am dori, la ultimul nivel, avem un foarte bun management al capacitatilor noastre din domeniile acestea, ale pregatirii defensive pentru conflict”, a mai afirmat Vasile Dincu.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro