Inca o lovitura pentru Novak Djokovic! Are ”interzis” si la Roland Garros. Anuntul autoritatilor franceze

Guvernul francez, care in urma cu zece zile sustinea ca tenismanul sarb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar daca nu era vaccinat impotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii si a precizat ca toti jucatorii care vor concura la turneul de Mare Slem de la Paris vor trebui sa aiba schema completa de vaccinare, informeaza agentia spaniola EFE.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franta, Roxana Maracineanu, in noaptea de duminica spre luni, la cateva ore dupa ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activitati ale vietii sociale, inclusiv asistarea la competitiile sportive.

Intr-un mesaj publicat pe contul sau de Twitter, demnitarul francez de origine romana a afirmat ca odata cu adoptarea acestui certificat sanitar, „in forma in care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra in spatiile deja supuse pasaportului sanitar (stadioane, teatre sau sali), atat pentru spectatori, sportivi, profesionisti, francezi sau straini”.

Maracineanu a profitat de aceasta ocazie pentru a multumi miscarii sportive in ansamblul ei pentru actiunea „de condamnare a ultimilor nevaccinati” si a insistat ca toti trebuie sa colaboreze pentru „pastrarea competitiilor” si promovarea pasaportului de vaccinare la „nivel international”.

loading...
Tot Maracineanu afirmase pe 7 ianuarie, in plina disputa politica si de legalitate in Australia, legata de prezenta lui Djokovic, ca jucatorul sarb ar putea participa la Roland Garros, turneu programat intre finele lui mai si inceputul lui iunie.

Pe 5 ianuarie, la sosirea in Australia, Novak Djokovic a fost retinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obtinuta in urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusa de autoritatile australiene, a fost revocata.

Cinci zile mai tarziu, pe 10 ianuarie, campionul sarb a obtinut in justitie anularea deciziei de revocare a vizei. El a recunoscut a comis o „eroare umana, cu certitudine nu intentionata” in declaratia sa de calatorie facuta in fata autoritatilor australiene, completata de o persoana din staff, care a bifat caseta gresita in legatura cu calatoriile sale anterioare sosirii in Australia.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulata definitiv vineri, ”din motive de sanatate si ordine, pe baza faptului ca este in interesul public o astfel de masura”, dupa cum a explicat ministrul Imigratiei, Alex Hawke.

sursa: sport.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro