Ramona Pauleanu vrea un milion de euro de la spitalul in care s-a nascut fiul ei

Ramona Pauleanu este decisa sa-si faca dreptate in instanta, dupa ce fiul ei, Luca, a stat mai bine de 8 luni in spital dupa nastere. Prezentatoarea TV a dat in judecata Spitalul Filatropia din Bucuresti, dupa ce baietelul ar fi contractat o bacterie in unitatea medicala.

Ramona Pauleanu a nascut gemeni, in cursul anului trecut. Nasterea, una prematura, nu a fost lipsita de probleme. Fiul ei, Luca, a fost retinut in spital ca urmare a complicatiilor suferite si din cauza unei bacterii luate in timpul sederii sale acolo.

Acum, Ramona Pauleanu acuza personalul de la Spitalul Filantropia de malpraxis si a dat in judecata unitatea medicala.

„Da. Am dat in judecata spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul ca, la doua luni de la internare, baiatul meu a facut sepsis si meningita bacteriana dupa ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despagubiri. Un milion, ati citit bine. Nu ca sa ma imbogatesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, in cazul in care castigam, catre o cauza in care credeam. Imi voiam baiatul bine, nu-i suma sa compenseze suferinta lui”, a scris Ramona Pauleanu pe contul ei de socializare.

loading...
Luca are o sora geamana, Alexandra, pe care a vazut-o abia dupa 8 luni si jumatate.

Prezentatoarea TV a dezvaluit ca era tentata sa renunte la proces, insa modul in care s-au purtat reprezentantii spitalului au determinat-o sa continue.

Ramona Pauleanu sustine ca acestia o fac pe ea responsabila de imbolnavirea fiului ei.

„ASTAZI am aflat ca tot ce s-a intamplat s-a intamplat din cauza ca eu aveam o infectie care a provocat nasterea si a afectat copiii, infectie despre care eu nu am stiut nimic pana in acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic.

Cu toate astea, mi-au aparut doua diagnostice noi, post externare. Post externare. Nu, nu sistemul medical romanesc e putred, ci oamenii din el. Ca doar nu marsav poate fi un spital, o cladire, ci cei care o conduc. Sunt convinsa ca or sa inventeze tot felul de mizerii, ma astept la orice. Dar ii anunt pe aceasta cale, ca si eu merg pana la capat”, a mai scris Ramona Pauleanu.

Sotul prezentatoarei, avocatul Adrian Cuculis, a declarat pentru PROTV.RO ca unitatea medicala s-ar face vinovata de fals in declaratii.

„Ei nu raporteaza infectiile nosocomiale si vreau sa depun plangere penala pentru fals in declaratii. Imediat dupa ce i-am atentionat, au inceput sa trimita raportari la DSP”, ne-a spus avocatul.

Spitalul Filantropia are o conducere interimara, formata din managerul interimar Dr. Nicolae Gica si directorul medical interimar Dr. Anca Panaitescu. Pana in momentul publicarii acestui articol nu am reusit sa intram in legatura cu acestia pentru un punct de vedere al spitalului. Vom reveni in momentul in care vor fi dispobibili.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro