Boris Johnson: Rusia pregateste cel mai mare razboi din Europa din 1945 incoace

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat ca Rusia planuieste cel mai mare razboi din Europa din 1945 incoace.

Mai mult, intr-un interviu acordat BBC, premierul britanic a precizat ca toate date arata ca acest plan a inceput sa fie deja pus in aplicare.

„Oamenii trebuie sa inteleaga costurile de vieti omenesti”, a spus el, in timp ce se afla la conferinta de Securitate de la Munchen.

Sursa citata aminteste ca oficialii occidentali au avertizat in ultimele saptamani ca Rusia ar putea invada Ucraina oricand, dar c[ Rusia a negat afirmatiile, spunand ca trupele desfasoara exercitii militare in regiune.

loading...
Intrebat daca el crede ca o invazie rusa este inca iminenta, Johnson a spus: „Mi-e teama ca asta arata dovezile”. „Adevarul este ca toate semnele sunt ca planul a inceput deja, in anumite privinte”, a punctat el.

Premierul a spus ca presedintele american, Joe Biden, a informat liderii cidentali ca serviciile de informatii sugerau ca fortele ruse nu planuiau doar sa intre in Ucraina dinspre est, prin Donbas, ci din Belarus si zona din jurul Kievului.

„Mi-e teama sa spun ca planul pe care il vedem este pentru ceva care ar putea fi intr-adevar cel mai mare razboi din Europa din 1945, doar in ceea ce priveste amploarea”, a spus premierul.

Oamenii trebuie sa ia in considerare nu numai potentiala pierdere de vieti a ucrainenilor, ci si a „tinerilor rusi”, a adaugat el.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro