Conditia Rusiei pentru oprirea razboiului din Ucraina. Moscova, dispusa sa negocieze

Vesti din partea rusilor. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a transmis ca Moscova este gata sa negocieze cu Kievul. De asemenea, oficialul a mentionat care este conditia Rusiei pentru oprirea razboiului din Ucraina.

„Moscova este gata sa negocieze termenii pentru a se face pace cu Kievul. In schimb, Ucraina ar trebui sa garanteze un statut neutru, nu NATO, nu UE, cu promisiunea ca nu vor avea arme pe teritoriul sau”, a spus Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, pentru RusiaToday.

Avand in vedere ca vineri, 25 februarie 2022, este cea de-a doua zi de razboi in Ucraina, oficialii rusi sustin ca pot opri aceasta operatiune militara doar daca se respecta o singura conditie. In cazul in care Kievul nu va garanta un statut neutru, adica sa nu adereze la NATO sau UE, atacurile vor continua.

Mai mult decat atat, Federatia Rusa afirma faptul ca este vorba despre o actiune de incetare a razboiului si de protejare a cetatenilor rusofoni si acuza Ucraina ca in momentul de fata pune la cale un genocid. De asemenea, Dmitri Peskov transmite ca Rusia nu poate fi pusa in spatele unei cortine de fier, potrivit Interfax.

loading...
In alta ordine de idei, Peskov sustine ca statul rus ar fi anticipat ca va suferi economic din cauza unei ”reactii emotionale” mondializate, dupa ofensiva asupra Ucrainei, insa aceasta perioada va fi una care va trece curand.

”Pentru ca aceasta perioada emotionala sa fie cat mai scurta posibil, au fost luate toate masurile necesare”, a mai declarat acesta.

Reamintim faptul ca cel mai dur razboi izbucnit in momentul de fata este in Ucraina. Harkov, al doilea oras ca marime din tara, este prima tinta a atacurilor cu rachete trimise de Rusia.

Din nefericire, s-au inregistrat oficial 57 de persoane decedate si 169 ranite. Astazi, trupele ruse au distrus astazi nu mai putin de 6 posturi si au bombardat 32 de obiective civile.

Unele urbe intampina in continuare o serie de restrictii de circulatie. in acest context, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a interzis circulatia in capitala ucraineana in intervalul orar 22:00 – 7:00, ora locala si face apel la populatie sa se intoarca la timp la domiciliu.

„Transportul public nu va functiona in perioada interdictiei. In acelasi timp, statiile de metrou vor fi disponibile ca adaposturi 24/7. Ii rugam pe toti locuitorii Kievului sa se intoarca acasa la timp. Daca trebuie sa va deplasati in oras in timpul stingerii, in special in calitate de angajati ai companiilor de infrastructura critica, trebuie sa aveti documente de identitate”, a adaugat primarul Kievului, Vitali Klitschko.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne solicita respectarea acestora pentru a protejarea populatiei civile.

Centrala de la Cernobil, preluata de militarii rusi
Ieri, 24 februarie 2022, in prima zi de razboi, militarii rusi au reusit sa preia controlul asupra centralei de la Cernobil. Informatia a fost confirmata oficial pentru portalul UNIAN de reprezentantii Presedintiei ucrainene.

„Am pierdut controlul. Nu stim in ce situatie este centrala si depozitul de deseuri nucleare. Personalul statiei este tinut ostatic. Acest lucru ameninta securitatea nu numai a Ucrainei, ci si a Europei”, spune consilierul prezidential din Kiev, dupa ce trupele rusesti au capturat centrala de la Cernobil in urma unor lupte asidue.

Ministrul sanatatii ucrainian, Viktor Lyashako, a explicat pentru Kyiv Independent ca fortele ruse au inceput sa loveasca unitatile medicale din tara.

„Aceasta este o incalcare directa a Conventiei de la Geneva de catre trupele ruse! Spitalele noastre si echipele medicale de urgenta sunt in alerta totala, lucreaza in toate regiunile si vor oferi ingrijiri in toate circumstantele”, informeaza Kyiv Independent.

Reamintim faptul ca Moscova a transmis care este conditia Rusiei pentru oprirea razboiului din Ucraina. Intreaga comunitate spera ca aceasta operatiune militara se va opri inainte sa mai faca victime omenesti si pagube materiale enorme.

sursa: bzi.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro