Grecia trimite arme in Ucraina dupa ce invadatorii rusi au ucis 10 greci

Grecia va trimite in Ucraina echipamente de aparare, care vor fi livrate prin doua aeronave C130, prin Polonia. Decizia Atenei vine dupa ce invadatorii rusi au ucis 10 greci in atacul de la Mariupol.

Primul dintre cele doua avioane militare de transport, incarcate cu echipamente de aparare, a plecat duminica din Grecia spre Ucraina, scrie The Guardian.

Ajutorul militar elen pentru Ucraina consta in lansatoarele portabile de rachete, munitie si pustile Kalashnikov.

Ajutorul vine pe fondul unei dispute intre Rusia si Grecia cu privire la pozitia Atenei fata de Ucraina. In ciuda faptului ca cele doua natiuni ortodoxe au in mod traditional legaturi puternice, din punct de vedere cultural si politic, Grecia a fost ferm de partea partenerilor sai UE si NATO pe parcursul crizei si a oferit fortelor americane acces neingradit la patru baze militare din toata tara.

loading...
Premierul Kyriakos Mitsotakis a denuntat invazia Moscovei drept o incalcare a dreptului international si a cerut incetarea violentei.

Rusia ii cearta pe greci ca tin partea ucrainenilor
Furia Greciei a crescut sambata dupa moartea a zece membri ai marii diaspora elene din Ucraina in atacurile aeriene rusesti in apropiere de Mariupol – caminul a aproximativ 120.000 de etnici greci – in sud-estul Ucrainei.

Ambasada Rusiei la Atena a emis duminica o declaratie in care i-a indemnat pe politicienii greci, mass-media si liderii partidelor politice „sa vina, sa-si asume responsabilitatile, sa opreasca propaganda anti-rusa si sa dea dovada de claritate si seriozitate”.

Rusii i-au certat pe oficialii greci pentru ca nu si-au manifestat nicio simpatie pentru pierderea de vieti in Donbas si a deplans decizia de a decora cladirile si fantanile oficiale din Atena in culori ucrainene.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro