Patru avioane de lupta si 50 de militari americani se antreneaza cu soldatii romani

Un detasament de 50 de militari si patru aeronave de la Fortele Navale SUA se antreneaza cu militarii romani, pana pe 17 februarie, a anuntat marti Ministerul Apararii Nationale.

Un detasament american compus din aproximativ 50 de militari si patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Fortelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate in Europa (United States Naval Forces Europe), executa, in perioada 8 – 17 februarie, misiuni de antrenament in comun cu militarii si aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Potrivit unui comunicat MApN, misiunile de instruire in comun au ca principal obiectiv cresterea interoperabilitatii intre aliatii din cadrul NATO.

Pe de alta parte, o parte din Regimentul 2 Cavalerie a armatei americane a sosit in Romania pentru a pregati mutarea din Germania in tara noastra a 1.000 de soldati cu vehicule blindate.

loading...
”Americanii au sosit! Ca sa spunem asa, ca un titlu pe care dvs. il cautati mai scurt, au venit deja pentru pregatiri peste 100 de soldati americani, specialisti care pregatesc aceasta viitoare incartiruire a trupelor”, a declarat Vasile Dincu, ministrul Apararii.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro