Raspunsul lui Vladimir Putin cand a fost intrebat cat de departe vor merge trupele trimise in Donetk si Lugansk

Amploarea actiunilor armatei ruse in regiunile separatiste Donetk si Lugansk depinde de evolutia situatiei din teren, a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin, dupa ce Senatul i-a acordat dreptul de a desfasura trupe in strainatate, scrie RT.

Camera superioara a Parlamentului rus a aprobat marti cererea presedintelui rus Vladimir Putin de a desfasura militari rusi in sustinerea separatistilor prorusi din cele doua regiuni din estul Ucrainei a caror independenta a recunoscut-o luni.

La cateva minute dupa ce senatul i-a aprobat cererea, Vladimir Putin a fost intrebat de jurnalisti cat de departe vor merge trupele trimise de Kremlin in estul Ucrainei.

„Nu spun ca trupele vor fi dislocate acolo imediat dupa intalnirea noastra”, a spus Vladimir Putin.

„Este efectiv imposibil de prezis spectrul actiunilor potentiale. Depinde de situatia specifica care se dezvolta acolo, pe teren”, a continuat presedintele rus.

Vladimir Putin nu a precizat daca militari rusi sunt deja in Donbass, in contextul in care convoaie de vehicule militare au fost observate de martori inca de la primele ore ale diminetii la marginea orasului Donetk.

loading...
Dupa o dezbatere fulger, Consiliul Federatiei a aprobat in unanimitate, cu 153 de voturi, cererea lui Putin de a desfasura trupe in regiunile separatiste din estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

Ministrul-adjunct al apararii al Rusiei, Nikolai Pankov, a citit cererea presedintelui Putin in fata Consiliului Federatiei reunit in sesiune extraordinara, argumentand ca “la frontierele republicilor populare Donetk si Lugansk, au fost desfasurati 60.000 de soldati si blindate”.

“Nu avem de ales”, a spus Pankov, “trebuie sa luam apararea locuitorilor din aceste tinere state. Va cer sa sustineti propunerea presedintelui” Putin, a insistat el.

Potrivit TASS, Consiliul Federatiei a autorizat cererea presedintelui Putin “pentru utilizarea de forte armate ale Federatiei Ruse in afara tarii (Rusiei), in legatura cu situatia din Donbas.

Documentul a intrat in vigoare din momentul adoptarii lui.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro