Rusia isi evacueaza diplomatii din Ucraina.

Rusia a dat asigurari marti ca este in continuare “pregatita” de negocieri cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, care urmeaza sa se intalneasca joi la Geneva cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

Declaratiile vin dupa recunoasterea de catre Moscova a regiunilor separatiste ucrainene proruse Lugansk si Donetk, relateaza AFP.

“Chiar si in cele mai dificile momente, noi spunem: suntem pregatiti de procesul de negocieri, asa ca pozitia noastra a ramas aceeasi (…) Suntem intotdeauna in favoarea utilizarii diplomatiei”, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, in comentarii difuzate pe Youtube.

Ministerul de Externe rus a mai precizat marti ca Moscova trebui sa ratifice mai intai tratatele de prietenie cu cele doua regiune separatiste ucrainene inainte de a putea fi discutate chestiuni precum granitele exacte ale acestor teritorii, a relatat agentia de stiri RIA, preluata de Reuters.

Presedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenta regiunilor separatiste proruse Lugansk si Donetk din estul Ucrainei si a ordonat trupelor ruse sa intre in aceste teritorii, sfidand Occidentul si alimentand temerile privind izbucnirea unui razboi. Parlament rus ar urma sa analizeze marti tratatele de prietenie cu aceste teritorii.

Inainte de decizia liderului de la Kremlin, denuntata imediat de Kiev si Occident, Lavrov a anuntat ca se va intalni cu Blinken joi la Viena in incercarea de a dezamorsa criza dintre Rusia si Occident in privinta Ucrainei, cea mai grava de la sfarsitul Razboiului Rece.

loading...
UPDATE 21:54 – Joe Biden: Este inceputul unei invazii in Ucraina. Nu avem nicio intentie sa luptam cu Rusia
Joe Biden a avut o prima reactie dupa anuntul lui Vladimir Putin privind recunoasterea independentei regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Declaratiile presedintelui SUA

UPDATE 21:09 – Rusia isi evacueaza diplomatii din Ucraina, ”pentru a le proteja vietile si siguranta”
Rusia a decis sa-si evacueze personalul diplomatic din Ucraina, a anuntat marti Ministerul de Externe rus, potrivit Reuters. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE 19:45 – Casa Alba, dupa anuntul lui Putin de a trimite trupe in zonele separatiste din Ucraina: ”Acesta este debutul unei invazii”
SUA au ridicat tonul ca raspuns la ordinul presedintelui rus Vladimir Putin de a desfasura trupe ruse in doua zone separatiste din estul Ucrainei, calificand pentru prima data manevra drept ?debutul invaziei? si promitand o amplificare a ripostei.

UPDATE 18:54 – Cererea lui Putin de a trimite armata in Donetk si Lugansk, aprobata de Consiliul Federatiei Ruse
Camera superioara a Parlamentului rus a aprobat marti cererea presedintelui rus Vladimir Putin de a desfasura militari rusi in sustinerea separatistilor prorusi din cele doua regiuni din estul Ucrainei a caror independenta a recunoscut-o luni. Mai multe detalii, AICI.

UPDATE 17:45 – SRI: Starea de securitate a Romaniei este una stabila
Starea de securitate a Romaniei – din perspectiva pe care o ofera atributiile legale ale SRI – este una stabila, in contextul crizei din Ucraina.

Aceasta afirmatie a fost facuta de presedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, Cristian Chirtes, dupa audierea sefului SRI, Eduard Hellvig.

UPDATE 17:12 – Putin a invocat Romania atunci cand a anuntat recunoasterea independentei regiunilor separatiste din Ucraina
Vladimir Putin a invocat Romania atunci cand a anuntat luni seara recunoasterea independentei regiunilor separatiste din estul Ucrainei. Presedintele rus a amintit faptul ca Ucraina moderna este formata inclusiv din teritorii care au apartinut Romaniei.

UPDATE 16:20 – Presedintele Iohannis a discutat cu presedintele CE despre sanctiunile care urmeaza sa fie luate impotriva Rusiei
Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica, marti, cu presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sanctiuni care urmeaza sa fie luate ca urmare a incalcarii „grave” a dreptului international de catre Rusia.

UPDATE 16:00 – Norvegia se va ralia sanctiunilor UE si va organiza in martie exercitii ale NATO
Norvegia, care nu este membra a Uniunii Europene (UE), a anuntat marti ca se va ralia viitoarelor sanctiuni ale UE impotriva Rusiei in contextul crizei ucrainene, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

UPDATE 15:45 – UE propune interzicerea accesului Moscovei la pietele si serviciile financiare europene
UE a propus marti sa se interzica accesul autoritatilor ruse la pietele si serviciile financiare europene si sa fie vizate bancile care finanteaza armata rusa si alte operatiuni militare ruse in regiunile separatiste din estul Ucrainei.

UPDATE 15:30 – Ministrul Apararii, Vasile Dincu, asigura populatia ca nu are de ce sa-si faca griji din cauza situatiei din Ucraina, deoarece ”nu inseamna ca va fi un razboi pe teritoriul nostru”
Aflat la Palatul Parlamentului, Dincu le-a spus jurnalistilor ca Romania este pregatita sa primeasca peste 500.000 de refugiati din Ucraina,mdaca va fi nevoie.

”Noi am putea sa primim peste 500.000 de refugiati. Aceatsa este cifra la care ne-am pregatit noi impreuna cu Ministerul de Interne si celelalte institutii care au in subordine acest lucru”, – a spus ministrul.

UPDATE 14:40 – Presedintele rus Vladimir Putin asigura fostele republici sovietice ca Ucraina este o exceptie
Presedintele Vladimir Putin a afirmat marti ca Rusia respecta suveranitatea altor republici ex-sovietice, iar Ucraina constituie o exceptie deoarece se afla sub control strain, transmite agentia TASS, preluata de Reuters.

Rusia a concentrat in ultimele saptamani forte militare la frontierele Ucrainei si a recunoscut luni independenta republicilor Donetk si Lugansk, autoproclamate in estul acestei tari. Putin a ordonat armatei ruse sa intervina in teritoriile respective pentru “mentinerea pacii”.

Marti, Putin a sustinut insa, potrivit AFP, ca nu vrea sa reconstruiasca un imperiu si ca a anticipat ca vor exista “speculatii” privind o astfel de intentie a Rusiei. El l-a asigurat pe omologul sau azer, Ilham Aliev, aflat in vizita la Kremlin, ca “acest lucru nu este deloc real”.

UPDATE 13:10 Moscova cheama celelalte state sa recunoasca entitatile separatiste ucrainene. Lavrov pune la indoiala dreptul la suveranitate al Ucrainei
Ministerul de Externe de la Moscova a chemat marti ‘celelalte state sa urmeze exemplul’ Rusiei si sa recunoasca independenta regiunilor separatiste din estul Ucrainei, transmite France Presse.

‘Recunoasterea republicilor populare Donetk si Lugansk (este) necesara si singura decizie posibila’ in conditiile actuale, a transmis ministerul intr-un comunicat, a doua zi dupa ce presedintele Vladimir Putin a recunoscut independenta acestor doua teritorii.

Potrivit agentiei Interfax, preluata de Reuters, ministrul de externe Serghei Lavrov a pus la indoiala dreptul la suveranitate al Ucrainei intrucat, potrivit lui, guvernul de la Kiev nu reprezinta toate partile constituente ale tarii.

‘Daca vorbim despre principiul suveranitatii si integritatii teritoriale, unul dintre documentele cheie (…) este Declaratia asupra principiilor de drept international cu privire la relatiile prietenesti dintre popoare’, a afirmat Lavrov, referindu-se la o rezolutie ONU din 1970.

El a acuzat Ucraina ca incalca acest principiu incepand din 2014, cand presedintele sprijinit de Moscova a fost inlaturat de la putere si inlocuit cu un lider prooccidental, dupa care Rusia a reactionat anexand peninsula Crimeea si sustinand insurgenta in cele doua regiuni estice separatiste.

‘Nu cred ca cineva poate pretinde ca regimul ucrainean, incepand de la lovitura de stat din 2014, ii reprezinta pe toti oamenii care traiesc pe teritoriul statului ucrainean’, a mai afirmat Lavrov.

UPDATE 12:45 Duma de Stat a ratificat asa-numitele ?tratate de prietenie, cooperare si ajutor reciproc” intre Rusia si Donetk si Lugansk
Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus – n.r.) a ratificat marti asa-numitele ?tratate de prietenie, cooperare si ajutor reciproc?? intre Federatia Rusa si autoproclamatele republici separatiste Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei, a caror independenta a fost recunoscuta luni de presedintele rus Vladimir Putin, informeaza EFE.

Decizia a fost aprobata in unanimitate, noteaza EFE.

Mai devreme, marti, ?parlamentele?? autoproclamatelor republici separatiste Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei, au votat tot in unanimitate in favoarea ratificarii tratatelor de prietenie si cooperare cu Rusia, semnate de ??liderii?? lor luni cu seful statului rus.

UPDATE 12:30 Londra urmeaza sa anunte sanctiuni care ”sa loveasca Rusia foarte puternic”, anunta Boris Johnson
Regatul Unit urmeaza sa anunte marti ”o prima serie” de sanctiuni economice care vor ”lovi Rusia foarte puternic”, dupa ce a recunoscut independenta regiunilor separatiste proruse din estul Ucrainei, iar altele vor urma ”in cazul unei invazii”, a anuntat Boris Johnson, relateaza AFP.

In urma unei reuniuni de criza la Guvern, premierul britanic a anuntat ca urmeaza sa fie prezentate in Parlament, marti, sanctiuni care vizeaza nu doar anumite entitati, ci si si ”intereslee ruse cel mai puternic posibil”.

loading...
”Ele vor lovi Rusia foarte puternic si vom face si mai mult in cazul unei invazii”, a anuntat Johnson, potrivit News.ro.

”Tin sa subliniez ca este vorba doar despre o prima serie de sanctiuni economice britanice vizand Rusia, pentru ca mi-e teama ca trebuie sa ne asteptam la alte atitudini irationale din partea Rusiei”, a declarat el.

Boris Johnson estimeaza ca presedintele rus Vladimir Putin este ”hotarat sa comita o invazie la scara mare a Ucrainei”, dupa ce a recunoscut luni independenta celor doua regiuni separatiste proruse Donetk si Lugansk.

El da asigurari ca, in cazul unei ”invazii la scara mare” si luarii cu asalt a Kievului, ”ceea ce pare sa propuna (Vladimir Putin)”, ”nimeni nu trebuie sa se indoiasca de faptul ca este absolut vital ca aceasta actiune, cucerirea altei tari europene, sa nu reuseasca si ca Putin sa esueze”.

UPDATE 12:00 ?Parlamentele?? din Donetk si Lugansk au ratificat in unanimitate tratatele cu Rusia
’Parlamentele? autoproclamatelor republici separatiste Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei, au votat marti in unanimitate in favoarea ratificarii tratatelor de prietenie si cooperare cu Rusia, semnate de ??liderii?? lor luni cu presedintele rus Vladimir Putin, dupa ce liderul de la Kremlin a recunoscut independenta celor doua regiuni proruse, transmite EFE, care citeaza agentia oficiala rusa TASS.

Potrivit TASS, tratatul cu Donetk a fost ratificat in prima si a doua lectura de cei 97 de ?deputati?? din cadrul Consiliului Poporului care au participat la sesiunea plenara extraordinara. Ratificarea a fost primita cu ovatii de ??deputati??. In regiunea vecina Lugansk tratatul de prietenie, cooperare si asistenta reciproca cu Rusia a fost ratificat tot in prima si a doua lectura, la aceeasi ora, de cei 46 de ??deputati?? prezenti la sesiunea plenara speciala, potrivit TASS.

Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus) si Consiliul Federatiei Rusiei (camera superioara a parlamentului rus) urmeaza sa ratifice marti ambele tratate.

UPDATE 11:45 Decretele lui Putin privind Lugansk si Donetk,identice cu cele privind Abhazia si Osetia de Sud
Decretele privind recunoasterea independentei regiunilor separatiste Donetk si Lugansk de catre Rusia par trase la indigo dupa cele privind recunoasterea “independentei? provinciilor secesioniste georgiene Osetia de Sud si Abhazia in 2008, a declarat ambasadorul Ucrainei la ONU, Serghei Kislita, in reuniunea Consiliului de Securitate care s-a desfasurat in cursul noptii de luni spre marti, potrivit publicatiei ucrainene Gordon.ua.

Diplomatul ucrainean a aratat copii ale acestor decrete, pentru a demonstra ca documentele sunt identice.

“Kremlinul copiaza literalmente astazi (luni) decretele cu privire la Georgia din 2008. Niciun fel de creativitate. Cuvant cu cuvant, copy-paste. Aparatul xerox de la Kremlin functioneaza foarte bine. Cine va fi urmatorul membru al ONU (in rolul Ucrainei)? Intrebarea este deschisa”, a declarat Kislita, potrivit Agerpres.

Intre 8 si 12 august 2008 intre Rusia si Georgia a avut loc un conflict armat. Trupele ruse, impreuna cu militiile proruse din Osetia de Sud au alungat trupele georgiene din Osetia de Sud, care face parte oficial din Georgia, ocupand temporar o serie de regiuni georgiene adiacente zonei de conflict. Mai tarziu, Rusia a recunoscut “independenta” Osetiei de Sud si a Abhaziei.

In 2014, imediat dupa ocuparea Crimeii, Rusia a instrumentat un conflict armat in estul Ucrainei intre fortele Kievului si rebelii separatisti sustinuti de Moscova. Rusia a furnizat nu doar armament, mercenari si resurse financiare militiilor din Donetk si Lugansk, dar a si trimis trupe regulate, desi a negat constant acest lucru, in pofida dovezilor demonstrate de Kiev, noteaza Gordon.ua.

La 21 februarie, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat recunoasterea “independentei” teritoriilor aflate sub controlul separatistilor prorusi din Lugansk si Donetk si a semnat doua decrete in acest sens in prezenta liderilor celor doua autoproclamate “republici populare” – Leonid Pasecinik, respectiv Denis Pusilin. Cele doua documente prevad intrarea trupelor ruse pe “teritoriile Ucrainei ocupate temporar” (ORDLO) pentru a asigura ?mentinerea pacii??.

La fel ca in cazul Osetiei de Sud si Abhaziei, Rusia are in vedere instalarea de baze militare in Donetk si Lugansk, rezulta din documentele semnate de Putin si liderii celor doua regiuni separatiste din estul Ucrainei, informeaza RIA Novosti. Conform textelor, partile semnatare pot utiliza reciproc infrastructura militara si bazele militare de pe teritoriul lor si prevad protejarea comuna a granitelor Donbasului. Un proiect de lege in acest sens a fost trimis presedintelui Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Viaceslav Volodin.

UPDATE 11:35 Bursa de la Moscova si rubla s-au prabusit dupa ce Rusia a recunoscut independenta regiunileor Donetk si Lugansk
Bursa de la Moscova a inregistrat o scadere puternica, iar rubla a atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, dupa ce Vladimir Putin a anuntat recunoasterea independentei regiunilor Donetk si Lugansk, potrvit Bloomberg.

Rubla s-a depreciat la 80 de unitati pentru un dolar, cel mai scazut nivel nivel din martie 2020, in timpul discursului sustinut luni seara de presedintele rus.

Iar indicele principal al bursei de la Moscova, MOEX, a pierdut 11% marti dimineata, cea mai mare scadere din martie 2014, cand Rusia a anexat peninsula Crimeea.

Actiunile companiilor ruse au performat cel mai slab pe bursele globale, in prima zi a saptamani.

UPDATE 10:35 Ministru britanic: Rusia a inceput deja invadarea Ucrainei. A trimis trupe si tancuri
Rusia a inceput deja invadarea Ucrainei, a declarat marti un ministru al cabinetului Boris Johnson, care a precizat ca Marea Britanie va impune sactiuni Moscovei.

„Este clar din ceea ce am vazut deja si am aflat astazi ca rusii si presedintele Putin au decis sa atace suveranitatea Ucrainei si integritatea ei teritoriala. Intotdeauna am spus ca asta este complet inacceptabil. Am vazut ca el a recunoscut aceste regiuni separatiste din estul Ucrainei. Si, din dupa ultimele informatii aparute cred ca putem spune deja ca [Rusia] a trimis tancuri si trupe. Deci cred ca puteti trage concuzia ca invadarea Ucrainei a inceput”, a declarat ministrul britanic al Sanatatii, Sajid Javid, pentru Sky News.

Premierul britanic Boris Johnson va prezida marti dimineata o reuniune de criza privind situatia din Ucraina pentru a decide asupra unui “pachet important de sanctiuni”, dupa ce Moscova a recunoscut independenta unor regiuni separatiste pro-ruse, a anuntat Downing Street, noteaza AFP.

Intr-o convorbire telefonica cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Boris Johnson a spus ca “crede ca o invazie este o posibilitate reala in orele si zilele urmatoare”, a indicat Downing Street intr-un comunicat separat.

“El i-a spus presedintelui Zelenski ca Regatul Unit a stabilit deja sanctiuni pentru a-i viza pe cei care sunt complici la incalcari ale integritatii teritoriale a Ucrainei si ca aceste masuri vor intra in vigoare maine”, potrivit documentului.

“Prim-ministrul a indicat, de asemenea, ca va lua in considerare trimiterea de mai mult sprijin defensiv Ucrainei”, a adaugat comunicatul.

Londra a livrat recent Ucrainei pentru prima data arme letale, sub forma de rachete antitanc.

UPDATE 10:00 Reactia Chinei dupa ce Rusia a recunoscut independenta regiunilor separatiste din estul Ucrainei
China este preocupata de ‘deteriorarea’ situatiei in Ucraina, a afirmat ministrul de externe Wang Li intr-o convorbire telefonica purtata marti cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, in care a reiterat apelul Beijingului catre toate partile implicate sa dea dovada de retinere si sa-si rezolve divergentele prin dialog, transmite Reuters.

Preocuparile de securitate legitime ale oricarei tari ar trebui respectate, i-a transmis Wang lui Blinken, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Beijing.

‘Situatia din Ucraina se deterioreaza. China cheama inca o data toate partile sa dea dovada de retinere’, a afirmat Wang. Potrivit acestuia, China va continua sa ramana in contact cu toate partile implicate.

In timpul convorbirii, Blinken a subliniat necesitatea de pastrare a suveranitatii si integritatii teritoriale ale Ucrainei in conditiile ‘agresiunii’ Rusiei, a declarat Ned Price, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

In discutia Blinken-Wang au fost abordate de asemenea evolutiile din Coreea de Nord, a indicat Price.

Potrivit ministrului Wang, China cheama la un dialog direct intre Statele Unite si Coreea de Nord si va incerca, ca intotdeauna, sa joace un rol constructiv in promovarea unei solutii la problema nucleara in Peninsula Coreeana.

In ce priveste Taiwanul, China considera ca acesta nu ar trebui inclus in strategia indo-pacifica a Statelor Unite, a subliniat Wang.

UPDATE 9:00 Rusia ameninta Ucraina cu ‘consecinte extrem de periculoase’, dupa recunoasterea regiunilor separatiste
Rusia a amenintat Ucraina cu noi consecinte in cazul unor “planuri militariste” din partea Kievului, dupa ce Moscova a recunoscut independenta regiunilor separatiste din estul Ucrainei si a anuntat ca va trimite acolo trupe, informeaza marti DPA.

Ambasadorul Rusiei la ONU Vasili Nebenzia a declarat ca Kievul are planuri sa bombardeze si sa provoace Lugansk si Donetk, cunoscute sub numele de Donbas.

Dupa recunoasterea de catre Moscova a regiunilor, acest lucru ar putea avea “consecinte extrem de periculoase”, a declarat el in cadrul unei reuniuni de urgenta a Consiliul de Securitate al ONU.

Nebenzia a acuzat conducerea ucraineana pentru escaladarea tensiunilor.

El a spus ca “refuzul categoric” al Kievului de a discuta direct cu liderii separatisti din Donbas este o dovada ca Ucraina nu intentioneaza sa-si indeplineasca partea din acordul de la Minsk, facand referire la un acord intre Rusia si Ucraina din 2015 pentru a rezolva conflictul din regiunea Donbas.

Pentru a evita razboiul, a mai spus el, Ucraina trebuie obligata sa puna capat “provocarilor”.

UPDATE 8:00 In fata Rusiei, Ucraina asteapta de la Occident un sprijin “clar” si “eficient”
Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denuntat marti, intr-discurs adresat natiunii, o incalcare a “suveranitatii si integritatii teritoriale” a Ucrainei dupa recunoasterea independentei celor doua “republici” separatiste Donbas de catre Moscova, de care el afirma ca “nu ii este frica”, scrie AFP.

“Ucraina considera cele mai recente acte ale Rusiei o incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale a statului nostru”, a spus el, adaugand ca ucrainenii sunt “pe pamantul lor” si “nu se tem de nimic sau de nimeni” si nu vor ceda “nicio singura bucata din tara”.

Pe de alta parte, el a declarat ca asteapta pentru tara sa un sprijin “clar” si “eficient” de la aliatii occidentali in fata Rusiei, dupa ce Moscova a recunoscut “republicile” separatiste din estul Ucrainei.

“Asteptam un sprijin clar si eficient de la partenerii nostri”, a spus Volodimir Zelenski.

“Este foarte important sa vedem acum cine este adevaratul nostru prieten”, a adaugat seful statului ucrainean.

Criza din Ucraina a ajuns intr-o faza extrem de periculoasa, dupa mutarea provocatoare a presedintelui rus. Intr-o transmisiune in direct, Vladimir Putin a recunoscut independenta regiunilor separatiste Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei.

Decretele semnate luni seara de liderul de la Kremlin prevad inclusiv trimiterea de forte armate de mentinere a pacii in cele doua republici separatiste, relateaza agentiile de presa internationale, ceea ce inseamna ca trupele ruse au unda verde sa treaca granita in tara vecina.

Ministerul de Externe de la Bucuresti a ridicat nivelul de alerta la “maximum” pentru Ucraina – “Parasiti imediat tara!” este mesajul transmis de MAE cetatenilor romani de acolo.

In direct la televiziunea nationala, liderul rus a semnat decretul de recunoastere a independentei celor doua republici autoproclamate Donetk si Lugansk, teritorii pro-ruse din estul Ucrainei care s-au rupt de Kiev in 2014, dupa ce Rusia a anexat Crimeea.

Recunoasterea de catre Moscova a independentei celor doua republici respinge de facto armistitiul mediat in 2015 de Franta si Germania, sub titulatura -Acordurilor de la Minsk- si ofera Moscovei pretextul de a trimite fatis trupe in regiune.

Anuntul recunoasterii a venit la capatul unui discurs de o ora in care Vladimir Putin a facut o cascada de declaratii revizioniste socante: „Ucraina este o creatie bolsevica. Ucraina a fost numit dupa Lenin. Lenin a fost autorul si arhitectul Ucrainei.”

In discursul sau, Vladimir Putin a vorbit peste jumatate de ora despre istoria Imperiului Tarist, a URSS si a Ucrainei. Observatorii internationali l-au numit drept un “delir sovietoid”.

Vladimir Putin a mai spus ca preocuparile de securitate ale Rusiei au fost ignorate si a atacat ideea ca Ucraina sa se alature aliantei defensive NATO, spunand ca ar servi drept “o amenintare directa la adresa securitatii Rusiei”

Vladimir Putin: „In documentele NATO, tara noastra este declarata oficial si in mod direct, principala amenintare la adresa securitatii euro-atlantice, iar Ucraina ar servi drept un punct principal de desfasurare pentru un astfel de atac (impotriva Rusiei)”.

„Stim, de asemenea, ca au existat deja declaratii despre faptul ca Ucraina urmareste sa isi produca propriile arme nucleare. Si nu este doar o bravura. Ucraina poseda intr-adevar tehnologii sovietice si mijloace pentru producerea unor astfel de arme”, a mai spus Putin.

De aici incolo totul este posibil, intrucat soldatii rusii ar putea ajunge la o confruntare directa cu trupele ucrainene. In ultimii 8 ani a fost un razboi prin interpusi, cu arme rusesti.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro