Sase nave de razboi ale flotei Rusiei se indreapta spre Marea Neagra pentru exercitii militare

Sase nave de razboi rusesti se indreapta spre Marea Neagra dinspre Mediterana pentru exercitii navale, a declarat marti agentia de stiri Interfax, citata de Ministerul rus al Apararii, care sustine ca este vorba despre exercitii planificate.

Rusia a anuntat la inceputul anului ca marina sa va organiza un set amplu de exercitii care sa implice toate flotele sale (peste 140 de nave de razboi si nave de sprijin, peste 60 de avioane, si aproximativ zece mii de soldati), in lunile ianuarie si februarie, de la Pacific pana la Atlantic, scrie Reuters.

Presa occidentala noteaza ca este cea mai recenta demonstratie de forta intr-un val de activitate militara, pe fondul tensiunilor cu Occidentul privind situatia geopolitica din Ucraina.

Miscarile armatei ruse sunt analizate indeaproape dupa ce comasarea de trupe in apropierea Ucrainei a starnit temeri privind un eventual razboi care. Moscova neaga vehement orice plan de invadare a Ucrainei.

loading...
Intr-un videoclip postat pe Facebook, ministerul rus a aratat cel mai nou submarin diesel-electric al flotei sale din Pacific care tragea cu o racheta de croaziera Kalibr catre o tinta terestra dintr-o pozitie subacvatica in Marea Japoniei.
Racheta a lovit o tinta de coasta in regiunea Khabarovsk, din estul indepartat al Rusiei, de la o distanta de peste 1.000 km (620 mile), se arata in comunicat.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro