Avertizare Facebook in legatura cu o postare a senatorului Sosoaca

Facebook avertizeaza in legatura cu o postare a senatorului Diana Sosoaca, asociind postarii un mesaj potrivit caruia linkul provine de la un editor despre care considera ca “poate fi partial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”.

“Acest link provine de la un editor despre care Facebook considera ca poate fi partial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus”, este mesajul asociat de Facebook postarii de pe pagina oficiala a senatoarei Sosoaca referitoare la relatia cu Ucraina, scrie News.ro.

Postarea include inregistrarea unui punct de vedere al senatoarei legat de acordul tehnico-militar intre Romania si Ucraina, din vara lui 2021, insotita de un comentariu si de mesajul “Unicul senator care a luat pozitie ferma impotriva implicarii Romaniei in conflictul ruso-ucrainian”.

Conform definitiei Facebook, „entitatile media controlate de stat” sunt institutiile media pe care Facebook le considera a fi partial sau in intregime sub controlul editorial al autoritatilor guvernamentale, pe baza unor cercetari si evaluari efectuate pe cont propriu tinand cont de o serie de criterii dezvoltate in acest scop.

loading...
“Consideram ca aceste Pagini trebuie sa respecte un standard mai ridicat de transparenta, deoarece credem ca ele combina influenta unei organizatii media cu sustinerea unui stat. Facebook incearca sa identifice aceste organizatii in baza definitiei si standardelor sale, analizand cine le detine, cine le administreaza, cine le finanteaza si procesele care pot asigura independenta editoriala. Dupa ce aceste organizatii sunt identificate, in sectiunea Transparenta privind Pagina va aparea o eticheta. Etichetele vor fi aplicate treptat organizatiilor din toata lumea dupa ce stabilim daca editorii indeplinesc criteriile noastre (prezentate mai jos), pe care le folosim pentru a determina probabilitatea ca acestea sa se afle sub controlul editorial partial sau complet al autoritatilor lor guvernamentale”, indica reprezentantii retelei sociale.

Organizatiile care considera ca li s-a aplicat o eticheta necorespunzatoare pot sa trimita o contestatie.

Facebook precizeaza ca nu considera ca in definitia stabilita pentru entitatile media controlate de stat se incadreaza organizatiile media publice care sunt finantate din bani publici, care au o misiune in folos public si care demonstreaza ca au control editorial independent.

?In prezent, nu vom aplica eticheta pentru aceste organizatii”, precizeaza reprezentantii Facebook.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro