Chubais, consilierul lui Putin, a demisionat din cauza razboiului din Ucraina si a parasit Rusia

Trimisul special al Rusiei pentru schimbarile climatice, Anatoli Chubais, ar fi demisionat si ar fi parasit tara, invocand opozitia sa fata de razboiul presedintelui Vladimir Putin in Ucraina, potrivit Bloomberg.

Anatoli Chubais, in varsta de 66 de ani, este unul dintre putinii reformatori economici din anii 1990 care au ramas in guvernul lui Putin si care au mentinut legaturi stranse cu oficialii occidentali. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a reactionat inca cu privire la acest caz, noteaza sursa citata.

Cunoscut drept „arhitectul privatizarilor” din anii 1990 din Rusia, Chubais i-a oferit lui Putin primul sau loc de munca la Kremlin la mijlocul anilor 1990 si a salutat initial ascensiunea sa la putere la sfarsitul acelui deceniu. Sub Putin, Chubais a ocupat posturi de conducere in marile companii de stat pana cand presedintele l-a numit trimis pentru dezvoltare durabila anul trecut.

De la razboi incoace, guvernul a intensificat presiunea asupra criticilor interni ai invaziei. Putin a avertizat la 16 martie ca „va curata” Rusia de “gunoaiele si tradatorii” pe care ii acuza ca lucreaza sub acoperire pentru SUA si aliatii sai. Confruntandu-se cu o prabusire economica, liderul rus a acuzat Occidentul ca vrea sa distruga Rusia.

loading...
“Orice popor, si in special poporul rus, va fi intotdeauna capabil sa-i deosebeasca pe patrioti de gunoaie si tradatori si sa-i scuipe pe acestia ca pe un tantar care a zburat din greseala in gura. Sunt convins ca aceasta autocuratare naturala si necesara a societatii nu va face decat sa ne intareasca tara, solidaritatea, coeziunea si disponibilitatea de a face fata oricarei provocari”, a declarat Putin.

Saptamana trecuta, Arkadi Dvorkovici, care a fost consilier economic principal al lui Dmitri Medvedev in timpul presedintiei sale si vicepremier pana in 2018, a demisionat din functia de director al fondului tehnologic Skolkovo, sustinut de stat, dupa ce a condamnat invazia. Dvorkovici, care este, de asemenea, presedintele Federatiei Internationale de Sah, este unul dintre putinii fosti oficiali de rang inalt care s-au pronuntat impotriva razboiului.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro