Fortele ruse au parasit orasul de langa Cernobil.

Fortele ruse ar fi parasit un oras pe care l-au ocupat chiar langa centrala nucleara Cernobil, dupa protestele locuitorilor, conform BBC.

Fortele ruse au parasit orasul ucrainean Slavutici, in care locuieste personalul centralei nucleare de la Cernobil, dupa ce si-au incheiat misiunea de a-l inspecta, a anuntat primarul Iuri Fomicev, potrivit Reuters.

“Si-au terminat treaba pe care o aveau. Au inspectat orasul, astazi au terminat si au plecat. Nu mai este niciun soldat in oras acum”, a precizat Fomicev intr-un mesaj in social media.

Orasul Slavutici a fost ocupat sambata de fortele ruse. Localnicii i-au intampinat pe soldatii rosi cu proteste. Slavutici, oras cu 25.000 de locuitori, situat la 160 de kilometri nord de capitala ucraineana, a fost construit dupa accidentul nucear de la Cernobil, in 1986.

Noi incendii au fost semnalate in zona centralei nucleare de la Cernobil, ocupata de fortele ruse, au anuntat autoritatile ucrainene, care au cerut “demilitarizarea” zonei, informeaza AFP.

loading...
“Incendii puternice au inceput in zona de excludere si ar putea avea consecinte foarte grave”, a notat vicepremierul ucrrainean Irina Veresciuk, duminica seara, pe Telegram.

“Acum este imposibil sa fie controlat si stins focul in totalitate, din cauza ocuparii zOnei de excludere de catre fortele ruse. Drept urmare, ii cerem Consiliului de Securitate al ONU sa ia masuri imediat pentru demilitarizarea zonei de excludere de la Cernobil”, a precizat ea.

Armata ucraineana: Rusia a retras trupe din jurul Kievului, dupa “pierderi semnificative”

Armata ucraineana a anuntat, in cel mai recent raport operational, ca Rusia a retras trupe care se aflau in jurul Kievului, dupa ce a suferit “pierderi semnificative”, noteaza The Guardian.

Retragerea a “micsorat semnificativ” intensitatea agresiunii Rusiei si a fortat unele unitati sa se regrupeze in Belarus.

Ucrainenii au adaugat ca ei cred ca Rusia transporta rachete Iskander catre Kalinkocichy, in regiunea Gomel din sud-estul Belarusului.

sursa: romaniatv.net

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro