Iohannis a vorbit cu Biden la summit-ul NATO, dar nu a socializat la fotografia de grup

Presedintele Klaus Iohannis nu a socializat prea mult cu sefii de stat si de guverne din tarile membre NATO, la ”fotografia de familie” care s-a facut la inceputul summit-ului organizat la Cartierul General al Aliantei din Bruxelles.

Conform ”traditiei”, liderii Aliantei au fost asteptati de jurnalistii de la Bruxelles, pentru a realiza o fotografie de grup, iar printre primii presedinti care au ajuns acolo a fost si Klaus Iohannis.

Seful statului roman s-a asezat pe ultimul rand pe un podium improvizat pe niste trepte de marmura, insa nu s-a salutat si nici nu a stat de vorba cu premierul Canadei, Justin Trudeau, sau cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, aflati si ei acolo … printre primii.

Nu dupa mult timp, acolo au ajuns si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, sau presedintele Turciei, Recep Erdogan. Acestia s-au salutat cordial si au discutat cu cativa dintre liderii de acolo, in timp ce Klaus Iohannis a ramas, in continuare, pe ultimul rand.

loading...
Intr-un final, au venit si ”vedetele” evenimentului, presedintele SUA, Joe Biden, si secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Acestia si-au strans mainile si s-au salutat cu Boris Johnson, Erdogan si Macron, dupa care s-au asezat in primul rand, pentru fotografia de grup.

In schimb, presedintele Iohannis a discutat cu presedintele Biden la inceperea summit-ului NATO, conform imaginilor transmise de Administratia Prezidentiala.

La aceste discutii s-au aflat si secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoana, precum si Jens Stoltenberg.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro