Lavrov anunta ca un acord cu Ucraina este aproape.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri ca unele formulari pentru acorduri cu Ucraina sunt aproape de a fi convenite, in timp ce negociatorul Vladimir Medinsky spune ca Rusia vrea sa ajunga ”la pace cat mai curand”.

Serghei Lavrov a afirmat miercuri ca un acord cu Ucraina este aproape de a fi convenit, cu un statut neutru pentru Kiev analizat „serios”, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, el a declarat pentru postul de stiri RBC ca exista si alte probleme importante, inclusiv utilizarea limbii ruse in Ucraina si libertatea de exprimare.

Lavrov a adaugat ca Rusia nu vede niciun semn ca Statele Unite sunt interesate de rezolvarea conflictului in curs.

loading...
Statele Unite au un rol decisiv in definirea pozitiei autoritatilor ucrainene, dar „azi nu vedem niciun interes din partea Statelor Unite de a rezolva rapid acest conflict”, a spus Lavrov.

Declaratiile lui Lavrov vin in timp ce negociatorul rus Vladimir Medinsky a declarat agentiei de presa Interfax ca discutiile cu Ucraina sunt dificile si lente, dar Rusia isi doreste ”sincer” pacea cat mai curand posibil.

„Negocierile sunt grele, merg incet. Desigur, ne-am dori ca totul sa se intample mult mai repede, aceasta este o dorinta sincera a partii ruse. Vrem sa ajungem la pace cat mai curand posibil”, a spus Medinsky.

„Avem nevoie de o Ucraina pasnica, libera, independenta, neutra – nu membru al blocurilor militare, nu membru al NATO”, a adaugat el.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro