Macron trage un semnal de alarma, dupa ce Biden l-a numit pe Putin “macelar”

Invazia Rusiei in Ucraina continua in cea de-a doua luna, iar peste zece milioane de ucraineni au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele in timp ce luptele continua. Mii de civili si militari au fost ucisi in lupte.
Putin si-a gasit noi aliati in razboiul pornit impotriva Ucrainei. Republica separatista Osetia de Sud va trimite soldati in sprijinul ocupantilor rusi. Casa Alba transmite ca SUA nu au o strategie de a schimba regimul de la Kremlin.

27-03-2022 18:47
Steinmeier avertizeaza ca „vremurile grele” si efectele economice ale invaziei din Ucraina sunt abia la inceput

Presedintele german Frank-Walter Steinmeier a reiterat duminica deplina solidaritate a tarii sale fata de Ucraina, dar in acelasi timp si-a avertizat conationalii ca ?vremurile grele?? si consecintele economice ale invaziei ruse in Ucraina ??sunt abia la inceput??, consemneaza agentia EFE.

?Vor veni zile grele. Si trebuie sa fim dispusi sa le infruntam daca nu dorim ca solidaritatea sa ramana doar vorbe??, a spus Steinmeier intr-un discurs premergator unui concert de sprijin pentru Ucraina desfasurat la palatul prezidential Bellevue. ??Si purul adevar este ca ce este mai greu inca nu a venit??, a adaugat presedintele german.

27-03-2022 18:08
Polonia afirma ca Rusia ar putea extinde invazia daca va castiga in Ucraina
Ministrul polonez de Externe Pawel Jablonski a declarat ca invazia Rusiei reprezinta o amenintare pentru tarile din Europa de Est, inclusiv pentru aliatii NATO.

loading...
“Daca Rusia castiga acest razboi, va ataca mai multe tari”, a declarat Jablonski, in cadrul Forumului de la Doha, transmite Al Jazeera.

Oficialul polonez a cerut ca NATO sa creeze mai multe aparari pe flancul estic, astfel incat sa reduca dependenta sa de SUA. De asemenea, Jablonski si-a exprimat solidaritatea fata de poporul ucrainean si a spus ca, in opinia sa, “ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a impiedica Rusia sa ucida cetateni ucraineni”.

27-03-2022 17:56
Rusia incearca sa inconjoare fortele ucrainene in est, afirma un consilier ucrainean

Ucraina organizeaza mici actiuni de contraofensiva in timp ce armata rusa incearca sa incercuiasca fortele sale din estul Ucrainei, tocmai a anuntat consilierul prezidential ucrainean Oleksi Arestovici, noteaza Sky News.

27-03-2022 17:21
Oficial: NATO nu reprezinta o amenintare pentru nimeni
Patrick Turner, secretarul general adjunct pentru planificarea si politica de aparare in cadrul NATO, a declarat ca raspunsul la invazia rusa in Ucraina arata un nivel extraordinar de unitate globala in aceasta problema.

loading...
“Arata puterea unei lumi interconectate in care suntem atenti la valorile noastre si arata ca suntem dispusi sa platim un pret pentru aceste valori”, a spus Turner, in cadrul unei sesiuni la Forumul de la Doha, potrivit Al Jazeera.

Oficialul NATO a adaugat: “NATO nu este o alianta impotriva cuiva. Nu exista nicio intentie de a ameninta pe cineva. Suntem hotarati sa descurajam atacurile asupra aliatilor nostri si suntem hotarati sa ne aparam daca vom fi atacati”.

27-03-2022 16:57
Raport: Turcia sustine unitatea si suveranitatea Ucrainei
Turcia sustine unitatea si suveranitatea Ucrainei, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al presedintelui turc, Ibrahim Kalin, pentru postul de televiziune Al Jazeera, potrivit Sky News.

Kalin a declarat pentru postul de televiziune din Qatar ca razboiul din Ucraina nu este justificat, dar ca trebuie mentinute deschise canalele de comunicare cu Rusia.

“Turcia incearca sa puna capat razboiului din Ucraina prin dialog cu Moscova si Kiev”, a spus Ibrahim Kalin.

27-03-2022 16:27
Macron a reactionat dupa ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin
Presedintele francez Emmanuel Macron se delimiteaza de comentariile facute de presedintele american Joe Biden despre presedintele rus Vladimir Putin.

Intr-un discurs tinut aseara la Varsovia, in Polonia, Biden a spus ca Putin este un “macelar” si a afirmat ca “acest om nu poate ramane la putere”. Cu toate acestea, Casa Alba a precizat ulterior ca SUA nu a cerut schimbarea regimului.

Macron a declarat pentru postul de televiziune France 3: “Eu nu as folosi aceste cuvinte”.

El a adaugat ca “trebuie facut totul pentru a opri escaladarea situatiei” daca se doreste sa existe vreo speranta de a opri razboiul Rusiei in Ucraina, potrivit The Guardian.

27-03-2022 16:15
Referendumurile “false” organizate de Rusia in teritoriile ocupate nu vor avea nicio baza legala, afirma Ucraina
Un purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe a declarat ca Rusia isi continua eforturile de a “submina suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei”.

Acesta au adaugat ca toate referendumurile “false” organizate de Rusia in teritoriile ocupate nu vor avea baza legala.

Rusia se va confrunta cu un raspuns si mai puternic din partea comunitatii internationale, a declarat purtatorul de cuvant, ceea ce ii va aprofunda si mai mult izolarea globala, potrivit Sky News.

27-03-2022 15:33
Zelenski: Toata lumea de pe planeta trebuie sa stie ce face Rusia
Presedintele Volodimir Zelenski a publicat, pe Facebook, fotografii care ilustreaza orase ucrainene infrante de invadatorii rusi.

“Toata lumea de pe planeta trebuie sa stie ce face Rusia. Pentru ca responsabilitatea pentru crimele impotriva poporului ucrainean sa devina inevitabila si cat mai severa pentru armata rusa”, a scris Zelenski.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro