Manifestatii impotriva razboiului in zeci de orase din Rusia.

Cel putin 1000 de persoane care au participat in aproximativ 30 de orase din Rusia la proteste fata de interventia militara a rusilor in Ucraina au fost arestate duminica, a anuntat organizatia OVD-Info.

Organizatia mentioneaza ca fortele de ordine l-au batut cu bastoanele pe unul dintre manifestanti la un protest fata de razboi la Ekaterinburg.

In social media se scrie ca au fost proteste in 44 de orase si ca au fost retinuti peste 1.800 de oameni, scrie news.ro.

Din 24 februarie pana acum au fost arestati in Rusia aproape 10.000 de manifestanti.

Aleksei Navalnii, a cerut populatiei ruse “sa ignore interdictiile”

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnii, a cerut populatiei ruse “sa ignore interdictiile” si sa iasa duminica pe strazile din Moscova si Sankt-Petersburg pentru a cere incheierea invaziei in Ucraina si a protesta impotriva presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, in calitatea sa de artizan al interventiei, transmite EFE.

Navalnii a mentionat in mesajul sau ca protestele urmau sa aiba loc la ora locala 14:00 (11:00 GMT) in piata Manej din Moscova si in istoricul centru comercial Gostini Dvor din Sankt-Petersburg.

loading...
Procuratura generala a Rusiei si Ministerul de Interne au reiterat in ultimele ore avertismentele adresate populatiei, de a nu participa la proteste, amintind ca risca pedepse cu inchisoarea, demersuri pe care Navalnii le-a denuntat drept acte de reprimare.

Peste 2.500 de manifestanti impotriva interventiei ruse in Ucraina in circa 50 de orase din Rusia

Organizatia neguvernamentala OVD-Info, specializata in supravegherea protestelor, a anuntat ca cel putin 2.500 de persoane care manifestau impotriva interventiei militare ruse in Ucraina au fost arestate duminica in circa 50 de orase din Rusia, anunta AFP.

Potrivit sursei citate, aproape 11.000 de manifestanti au fost arestati in intreaga Rusie de la inceperea invaziei asupra Ucrainei, la 24 februarie.

In pofida intimidarilor din partea autoritatilor si a amenintarilor cu pedepse grele cu inchisoarea, actiuni de protest, relativ limitate, au avut loc zilnic, timp de 10 zile, in mai multe orase din tara.

La Moscova, cel putin 560 de persoane au fost retinute duminica, potrivit OVD-Info, printre ei fiind de mentionat unul dintre responsabilii ONG-ului Memorial, Oleg Orlov, si cunoscuta militanta Svetlana Ganucikina.

Tot potrivit OVD-Info, cel putin 279 de persoane au fost arestate duminica la Sankt-Petersburg (nord), unde una dintre pietele centrale a fost blocata de politie.

Mai multi militanti si ONG-uri au publicat duminica pe retelele sociale inregistrari video in care puteau fi observate interpelari brutale, cu lovituri de baston.

Primele arestari au avut loc, din cauza fusului orar, in Extremul Orient si in Siberia. Peste 200 de persoane au fost arestate in marile orase Novosibirsk si Ekaterinburg, potrivit OVD-Info.

Opozantul rus Alexei Navalnii, incarcerat, le-a cerut rusilor sa se stranga in fiecare zi pentru a cere sa fie pace.

sursa: stirileprotv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro