NATO aduce noi trupe in Romania. Mesajul transmis de Mircea Geoana, secretarul general adjunct al Aliantei

Mircea Geoana a transmis ca NATO va aduce noi trupe in Romania, pentru a consolida flancul estic al Aliantei, in contextul razboiului din Ucraina. Deoarece Rusia a invadat tara vecina, care are granite cu patru membri ai NATO, a fost activat planul de aparare pentru toti aliatii pe Flancul Estic. In prezent, la granita rasariteana a Aliantei sunt masate forte militare impresionante care garanteaza securitatea tarilor membre NATO.

Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, a dat asigurari ca nu se anticipeaza riscuri la adresa securitatii tarilor din Alianta Nord-Atlantica in contextul razboiului din Ucraina. Oficialul a mai precizat ca acest conflict va fi de durata, in contextul in care Rusia a adus in Ucraina 75% din totalul fortelor sale militare. El a mai precizat si ca NATO este in deplin acord cu Curtea Penala Internationala si cu anchetarea crimelor de razboi comise de armata rusa in Ucraina. In alta ordine de idei, Mircea Geoana a anuntat ca vor veni noi trupe in Romania, si aceasta deoarece Rusia intelege cel mai bine mesajul fortei si nu mesajul diplomatiei.

Mircea Geoana a anuntat ca Flancul Estic al NATO va continua sa fie intarit si ca nu sunt riscuri la adresa securitatii tarii noastre. Secretarul general adjunct al Aliantei este de parere ca Rusia intelege mai bine mesajul fortei si nu mesajul diplomatiei, astfel incat a fost activat planul de aparare pentru toti aliatii pe Flancul Estic. Declaratia facuta de Mircea Geoana, la un post de televiziune, are menirea de a-i linisti pe romanii care se tem in privinta razboiului.

„Cand vad ca in termen de cateva saptamani, 3-4 saptamani, NATO si-a amplificat prezenta pe Flancul Estic, inclusiv in Romania, de o maniera exceptionala… Am activat planuri de aparare pentru toti aliatii pe Flancul Estic. In clipa de fata sunt peste 40.000 de militari sub comanda comandantului suprem aliat, avem sute de nave care stau practic in cer in permanenta, avem sute de dispozitive, inclusiv elemente antiracheta care sunt foarte vigilente”, a transmis Mircea Geoana.

loading...
Secretarul general adjunct al NATO le-a transmis romanilor sa aiba incredere ca Alianta va sprijini Ucraina fara sa transforme conflictul dintre Rusia si Ucraina in unul si mai mare, intre NATO si Rusia.

Oficialul Aliantei Nord-Atlantice a anuntat ca, la acest moment, peste doua treimi din fortele ruse sunt blocate in Ucraina. De asemenea, el a mai spus ca in continuare vin intariri din Armenia, Georgia, Siberia, dar si din alte zone. Geoana a mai declarat ca in cursul acestei saptamani va avea loc un summit unde liderii NATO vor discuta despre modurile in care pot sprijini Ucraina.

„La summit, liderii vor discuta cum vom putea sa sprijinim Ucraina – si o vom sprijini avand grija sa nu transformam un conflict deja foarte-foarte brutal si sangeros, intr-un conflict si mai mare intre NATO si Federatia Rusa. Vreau sa aiba incredere romanii ca stim sa pastram aceasta linie de echilibru, intre sprijin continuu si real pentru Ucraina sa se poata apara”, a declarat reprezentantul NATO.

Nu in ultimul rand, Mircea Geoana a precizat ca liderii statelor membre NATO vor discuta, la summit, despre intarirea flancului estic pe termen mediu si lung, ceea ce inseamna aducerea de noi trupe si in Romania.

sursa: bzi.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro