Noua campanie de recrutare de voluntari in Armata Romana. Ce salarii vor primi

Ministerul Apararii Nationale incepe o noua misiune: sa recruteze in urmatorii trei ani 10.000 de voluntari. Unii vor fi chemati sa se instruiasca si sa activeze ca rezervisti voluntari pe baza de contract.

Altii, daca noua lege va fi adoptata, vor fi militari voluntari in termen. Toti vor primi bani din partea statului.

Vasile Dincu, Ministrul Apararii Nationale: „O armata profesionista are nevoie nu neaparat de carne de tun, ci are nevoie de specialisti, de experti, de oameni care pot sa dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicata.”

Ministerul Apararii mizeaza nu doar pe profesionistii angajati, ci si pe rezervistii voluntari. Peste 400 de civili, care nu au facut in viata lor instructie, sau militari cu experienta, vor intra de saptamana viitoare in programul de instructie dedicat rezervistilor voluntari.

loading...
Printre cei selectionati se numara si Raluca, ofiter de Credite de 7 ani la o banca din capitala. La 27 de ani, tanara spune ca a venit momentul unei schimbari.

Raluca, rezervist voluntar: „In iarna m-au contactat pentru postul de rezervist voluntar. Am dat probele, am luat probele din fericire si urmeaza activez mai departe. Vreau mai departe sa inaintez si pe alte pozitii in domeniul acesta.”

Sunt foarte multi tineri, barbati si femei deopotriva, care isi doresc o sa fie voluntari rezervisti in armata. Chiar daca asta implica si perioade de instructie si reguli stricte.

Ca sa ii atraga, Armata ii si plateste pe rezervistii voluntari. In perioada cand sunt chemati la instructie, rezervistii primesc indemnizatia unui militar profesionist. De exemplu un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, cand stau acasa si pot merge la serviciu, rezervistii primesc lunar 30 la suta din solda de grad si functie, ceea ce inseamna, tot pentru un soldat, putin peste 500 de lei.

Vasile Dincu, Ministrul Apararii Nationale: „In momentul acesta ne intereseaza in jur de vreo 10.000.”

Intre ei, se vor regasi si militarii in termen voluntari. Ministerul Apararii lucreaza la o lege de introducere a serviciului militar pe baza de voluntariat. Tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani vor putea alege stagii de instructie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute si vor intra in rezerva operationala a armatei pregatita pentru inrolare in caz de mobilizare sau razboi.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro