Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind desfiintarea SIIJ

Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, precum si pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.

Seful statului a promulgat legea dupa ce Curtea Constitutionala a respins, saptamana aceasta, sesizarile de neconstitutionalitate depuse, dupa adoptarea proiectului in Parlament, de catre USR si AUR.

USR i-a solicitat presedintelui Klaus Iohannis sa nu promulge legea de desfiintare a SIIJ propusa de Catalin Predoiu, inainte de emiterea avizului Comisiei de la Venetia, care urmeaza sa fie publicat in 19 martie.

USR a atacat la CCR proiectul care prevede desfiintarea Sectiei Speciale de Investigare a Magistratilor, atragand atentia ca propunerea legislativa facuta de ministrul Justitiei nu implica desfiintarea SIIJ, ci o reinventare a acestei institutii.

loading...
Anterior, USR a sesizat Comisia de la Venetia printr-o solicitare facuta de parlamentarul Iulian Bulai, reprezentantul USR la APCE.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro