Putin: Sanctiunile impotriva Rusiei vor duce la cresterea preturilor la alimente in intreaga lume

Vladimir Putin a declarat ca sanctiunile impotriva Rusiei ar putea duce la o inflatie a preturilor alimentelor la nivel mondial, deoarece Rusia nu va putea exporta suficiente ingrasaminte.

“Daca va continua asa, va avea consecinte grave (…) pentru sectorul alimentar in ansamblu, cresterea inflatiei va fi inevitabila”, a declarat Putin in cadrul unei sedinte de guvern, in conditiile in care exporturile de ingrasaminte rusesti urmeaza sa fie suspendate, potrivit Euronews.

Sursa citata noteaza ca ingrasamintele rusesti nu sunt afectate de sanctiunile occidentale. Cu toate acestea, sectoarele financiar si al lantului de aprovizionare sunt, ceea ce afecteaza capacitatea Rusiei de a exporta.

“Daca vor continua sa ne creeze probleme pentru a finanta aceasta activitate, pentru a o asigura, in logistica, in livrarea produselor noastre (…) atunci preturile vor creste din ce in ce mai mult, iar acest lucru se va resimti in pretul produsului final, al produselor alimentare”, a declarat Putin.

loading...
Rusia, la fel ca si vecinul sau Belarus, care a fost de asemenea aspru sanctionat, este un important furnizor mondial de ingrasaminte minerale si aprovizioneaza atat Europa, cat si America de Sud.

In urma anuntarii sanctiunilor masive impotriva Rusiei si a economiei sale, ca represalii pentru conflictul din Ucraina, Ministerul rus al Industriei a recomandat saptamana trecuta producatorilor de ingrasaminte rusesti sa isi suspende temporar exporturile.

sursa: protv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro