Razboi in Ucraina, ziua 12. 133 de civili, inclusiv cinci copii, au fost ucisi in Harkov

Razboi in Ucraina, ziua 12. Orasul Irpin din apropiere de Kiev este bombardat cu inversunare. Cel putin opt civili au fost ucisi. Iar e rusii se pregatesc sa dea asaltul asupra capitalei Kiev.

Luni, Rusia a anuntat un nou armistitiu pentru coridoarele umanitare prin care civilii sa poata pleca din Kiev, Harkov, Mariupol si Sumi.

Dar rusii pun conditii, ca cetatenii sa mearga in Rusia sau Belarus.

Aceasta propunere a Moscovei este “complet imorala”, a spus un purtator de cuvant al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

In noapte de duminica spre luni, orasul Nikolaev a fost bombardat masiv cu sisteme de rachete cu lansare multipla Smerch.

Rezumatul zilei, 7 martie:

loading...
UPDATE 14.53 Cererile Rusiei catre Ucraina pentru a inceta focul:
-Ucraina trebuie sa-si schimbe constitutia pentru a garanta ca nu se va alatura niciunui „bloc”, adica NATO + UE.
-Trebuie sa recunoasca Crimeea drept parte a Rusiei.
-Trebuie sa recunoasca independenta regiunillor separatiste din est.

O alta cerere ar fi ca Zelensky sa ramana presedinte pro forma, dar Rusia sa il numeasca pe Yuri Boiko prim-ministru,

Conform surselor, Zelenski ar fi spus categoric nu acestor conditii.

UPDATE 14.34 La ora 17:15 in Gara de Nord din Bucuresti va ajunge un tren cu refugiati din Ucraina

In aceasta dimineata circula trenul CFR Calatori 12 605 cu 12 vagoane avand 870 de refugiatii la bord, sositi in tara cu un tren al Cailor Ferate Moldovene. Plecarea din Iasi a fost la ora 10:20, sosirea in Bucuresti Nord fiind estimata in jurul orei 17:15. Cetatenii straini care provin din Ucraina, calatoresc gratuit pe teritoriul Romaniei cu CFR Calatori.

UPDATE 14.14 In regiunea Harkov, 133 de civili, inclusiv cinci copii, au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse a Ucrainei.

Departamentul regional de politie din Harkov a transmis acest lucru pe Facebook, relateaza Ukrinform. Acestia au precizat ca in total au fost ucis 209 persoane, dintre care 133 sunt civili.

UPDATE 14.09 Coreea de Sud va suspenda tranzactiile cu Banca Centrala a Rusiei din cauza situatiei din Ucraina, a anuntat Ministerul de Externe al acestei tari, conform Nexta.

UPDATE 14.02 Ministrii de Externe ai Rusiei si Ucrainei se intalnesc joi
Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba si omologul sau rus Serghei Lavrov si-au dat acordul sa se intalneasca cu ocazia unui forum diplomatic in Antalia, pe coasta mediteraneana a Turciei, a anuntat luni seful diplomatiei de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, care va fi si el prezent la intalnire, transmite Reuters.
“Vom tine aceasta intalnire in format tripartit in Antalia joi, 10 martie”, a afirmat Cavusoglu, citat de Anadolu, intr-o scurta declaratie catre presa turca, conform Agerpres.

UPDATE 13.57 Rusia sustine ca se deschid sase coridoare umanitare, conform Sky News.
• De la Kiev la Homel din Belarus;
• Din orasul Mariupol pana la Zaporojie, tot in sud-estul tarii;
• De la Mariupol la Rostov-pe-Don in sudul Rusiei;
• De la Harkov pana la Belgorod in Rusia;
• De la Sumi pana la Belgorod;
• De la Sumi la Poltava, un oras din centrul Ucrainei.

UPDATE 13.42 Romania, pe lista realizata de Guvernul rus cu tari neprietenoase la adresa Rusiei in contextul conflictului din Ucraina.

Pe aceasta lista figureaza SUA, Canada, tarile membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elvetia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum si Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelanda, Singapore si Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administratie proprie), conform Agerpres.

UPDATE 13.36 Runda a treia de negocieri ar putea avea loc la ora 16:00
“Negocieri cu Federatia Rusa. A treia runda. Incepand cu ora 16.00, ora Kievului. Delegatia neschimbata”, a transmis pe Twitter consilierul prezidential ucrainean Mykhailo Podolyak.

UPDATE 13.21 Primarul Kievului: Rusii ucid in mod deliberat civili

Primarul Kievului, Vitalii Klitschko: „Se dau lupte grele in jurul Kievului, in principal nord-vest”. „Cu o furie extrema, inamicul distruge Bucha, Hostomel, Vorzel, Irpin. Ei ucid in mod deliberat civili”, a declarat primarul Kievului, citat de The Kyiv Independent.

UPDATE 13.04 Peste 140.000 de oameni s-au intors in Ucraina de la inceputul invaziei Rusiei. Potrivit Serviciului de Graniceri de Stat, 80% dintre cei care se intorc sunt barbati, noteaza
The Kyiv Independent.

UDPATE 12.37 Propunerea Moscovei ca plecarea cetatenilor ucraineni din orasele asediate de fortele ruse sa se faca prin culoare umanitare cu conditia ca acestia sa ajunga in Rusia sau in Belarus este “complet imorala”, a comunicat, luni, un purtator de cuvant al presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters.
Civililor ucraineni trebuie sa li se permita sa-si paraseasca locuintele prin teritoriul ucrainean, a declarat el, acuzand Rusia ca a impiedicat in mod deliberat tentativele anterioare de evacuare.

“Este o propunere complet imorala. Suferinta oamenilor este utilizata pentru a crea imaginea televizata dorita. Acestia sunt cetateni ucraineni, ei trebuie sa aiba dreptul sa fie evacuati prin teritoriul Ucrainei”, a declarat acelasi purtator de cuvant.

“Aceasta este o optiune inacceptabila pentru deschiderea de coridoare umanitare. Oamenii nostri nu vor merge in Belarus pentru a zbura apoi in Federatia Rusa cu avionul”, a spus Irina Veresciuk, ministrul reintegrarii teritoriilor ocupate temporar ale Ucrainei, adaugand ca autoritatile ruse manipuleaza in numele presedintelui francez Emmanuel Macron deschiderea de coridoare umanitare, potrivit Gordon.ua, citat de Agerpres.

UPDATE 12.33 Andriy Tsaplienko pe contul sau de Telegram.

UPDATE 12.26 Gara din Harkov este plina de oameni, conform unei imagini publicate de jurnalistul Andriy Tsaplienko pe contul sau de Telegram.

UPDATE 12.14 Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis un nou clip pe retelele sociale.
„Nu am vrut niciodata acest razboi, dar acest razboi ne-a fost adus”, a spus el. „Nu am vrut niciodata sa ucidem pe nimeni, dar trebuie sa ripostam pentru a scoate inamicul de pe pamantul nostru si din viata noastra”, a mai spus presedintele Ucrainei.

„Trebuie sa toleram ceea ce o singura natiune din Europa nu a trebuit sa tolereze in ultimii 70 de ani”, a punctat el.

UPDATE 12.08 Inceput de saptamana de cosmar pentru rubla ruseasca.
In lipsa unor vesti bune in weekend privind posibila incetare a ostilitatilor precum si pe fondul cresterii sanctiunilor aplicate Federatiei Ruse, doar in acest weekend rubla a pierdut circa 20% din valoare fata de euro, cursul crescand la 143 de ruble/euro luni dimineata de la un nivel de 120 de ruble/euro vineri, 4 martie. De la inceputul invaziei pana in aceasta dimineata cursul rublei rusesti fata de euro a explodat cu 60%, de la 89 de ruble/euro la 143 ruble/euro, conform platformelor internationale de tranzactionare valutara.

loading...
UPDATE 12.04 Imagini cu un avion rus Sukhoi doborat deasupra Harkovului.

UPDATE 11.52 Ministerul rus al Apararii sustine ca “nationalistii ucraineni din Mariupol au folosit civili ca scuturi umane”, transmite RIA Novosti, pe Twitter. Acestia noteaza ca in zona au murit patru persoane si ca cinci au fost ranite.
UPDATE 11.50: Moscova vrea sa permita evacuarea civililor din calea razboiului din Ucraina doar in Belarus si Rusia, fapt care a starnit furia Kievului.

Coridoarele de evacuare vor permite civililor sa se indrepte catre teritorii non-ucrainene, coridorul de la Kiev ducand spre Belarus, in timp ce civililor din Harkov li se va permite sa mearga doar in Rusia, potrivit hartilor publicate de agentia de presa RIA.
Rusia va realiza, de asemenea, un pod aerian pentru a duce ucrainenii de la Kiev in Rusia, a anuntat ministerul rus al Apararii.

UPDATE 11.45 Fortele armate ucrainene sustin ca au lovit o nava de razboi a marinei ruse, in Marea Neagra, transmite Ukrinform.
UPDATE 11.43 Avocatii rusi nu s-au prezentat la audierile de la Haga.
UPDATE 11.39 Ambasadorul Rusiei in Frata, Aleksandr Makogonov a negat in weekend, la o televiziune franceza, ”bombardamente ale Rusiei impotriva Ucrainei”.
”A bombarda nu este un cuvant foarte corect”, a declarat el sambata la LCI. ”Purtam, in Ucraina, o operatiune militara foarte tintita”, a apreciat ambasadorul rus, conform News.ro.

UPDATE 11.36 Ucraina sustine ca de la inceputul razboiului rusii au pierdut 11.000 de soldati, 46 de avioane, 68 de elicoptere, 290 de tancuri, 2 nave, 454 de vehicule, 50 de lansatoare de rachete, 60 de rezervoare cu combustibil, printre altele.

UPDATE 11.23 Noua persoane, ucise in bombardamentul rusesc asupra aeroportului din Vinita
Noua persoane au fost ucise duminica in bombardamentul efectuat de armata rusa asupra aeroportului din Vinita, oras situat circa 200 km sud-vest de Kiev, au anuntat luni serviciile de interventie ucrainene, citate de France Presse.

“Luni, la 05:00 GMT, 15 persoane au fost scoase de sub ruine, dintre care noua erau decedate: cinci civili si patru militari”, au indicat serviciile de interventie pe Telegram, precizand ca se continua cautarile pentru a fi gasite si alte eventuale victime.

UPDATE 11.11 Trupele ucrainene sustin ca au distrus, in noaptea de duminica spre luni, peste 30 de elicoptere ale rusilor, in regiunea Herson, transmit autoritatile din Ucraina, citate de Ukrinform.

UPDATE 11.05 Rusia sustine ca armata ucraineana vrea sa arunce in aer reactorul nuclear experimental de la Institutul din Harkov
Fortele de securitate ucrainene si batalionul nationalist Azov intentioneaza sa arunce in aer un reactor de la Centrul National de Cercetare al Institutului de Fizica si Tehnologie din Harkov (estul Ucrainei) si sa acuze armata rusa ca a lansat proiectile catre un reactor nuclear experimental, a declarat luni Ministerul Apararii rus, citat de agentia oficiala de presa TASS, noteaza Agerpres.

UPDATE 10.40 Luni au loc primele audieri ale Curtii Internationale de Justitie de la Haga, unde se va stabili daca este necesar ca instanta sa dispuna masuri provizorii impotriva Rusiei, anchetata pentru crime de razboi.

UPDATE 10.25 Actorul ucrainean Pasha Lee a fost ucis pe 6 martie, in timpul bombardamentelor rusesti la Irpin. Avea 33 de ani, scrie Variety, conform News.ro.
UPDATE 10.24 Consiliul satului Hostomel confirma ca trupele ruse l-au ucis seful comunitatii teritoriale Hostomel, Iuri Prylypko. El a fost ucis impreuna cu alte doua persoane in timp ce dadea paine si medicamente locuitorilor din Hostomel.
UPDATE 10.22 Moscova a informat ONU, OSCE si CICR ca urmeaza sa deschida mai multe culoare umanitare catre Rusia si Belarus.
UPDATE 10.01 Localitatile Polohi, Vasilivka, Tokmak, Enerhodar, Berdeansk si Melitopol din regiunea Zaporojie sunt sub ocupate de rusi, dupa cum a transmis Administratia militara regionala pe Telegram, conform Ukrinform.

UPDATE 09.41 Un clip in care un baietel plange in hohote in timp ce trece granita in Polonia a devenit viral.

UPDATE 09.21 Statul Major al Fortelor Armate ale Ucrainei, citat de un ziar local din Harkov, informeaza ca au preluat controlul asupra localitatii Chuguev si ca rusii ar fi suferit pierderi majore aici, inclusiv doi comandamti importanti, Denis Glebov si Dmitri Safronov.
UPDATE 09.15 Ministerul Apararii al Rusiei precizeaza in comunicatul in care anunta deschiderea coridoarelor umanitare ca acestea sunt infiintate la cererea personala a presedintelui francez, Emmanuel Macron, noteaza Reuters.
UPDATE 09.09 Soldatii ucraineni au postat pe TikTok un clip in care apare un elicopter rus doborit. Imaginile au fost repostate pe contul de Twitter al Nexta.

UPDATE 09.07 Politia de Frontiera anunta luni dimineata ca 33.969 de cetateni ucraineni au intrat in tara duminica, in crestere cu 7,4 % fata de ziua precedenta.
UPDATE 09.05 Primarul din Gostomel Yuri Prilipko a fost ucis de rusi, conform Nexta.
UPDATE 09.03 Noi imagini din Nikolaiev (Mykolaiv) dupa atacul rusilor. Oamenii lanseaza apeluri disperate catre rudele pro Putin

loading...
UPDATE 09.01 A treia runda de negocieri dintre Rusia si Ucraina ar putea avea loc luni
UPDATE 09.00 Mai multe state occidentale, printre care Marea Britanie si SUA, au cerut Interpol sa suspende Rusia din randurile organizatiei, a indicat luni ministrul de interne britanic, Priti Patel, transmite AFP, citata de Agerpres.

UPDATE 08.27 Rusii l-au atacat si l-au jefuit pe jurnalistul elvetian Guillaume Briquet. Acestia au tras intr-o masina marcata PRESS, i-au luat pasaportul jurnalistului, 3.000 de euro, un laptop si materialul strans – relateaza Hromadske, citati de Nexta.
UPDATE 08.13 Opt persoane ar fi fost ucise in timpul atacurilor din timpul noptii din Harkov, informeaza Nexta, pe contul de Twitter.

UPDATE 07.57 Rusia sustine ca va inceta focul in zonele Kiev, Mariupol, Harkov si Sumi, de la ora 10:00 (ora Moscovei, ora 09.00, ora Romaniei) pentru a permite evacuarea civililor, conform Interfax.
UPDATE 07.50 Armata ucraineana anunta ca rusii se pregatesc sa ia cu asalt Kievul
Statul Major al armatei ucrainene a anuntat ca trupele ruse se pregatesc sa ia cu asalt capitala Kiev, transmite dpa.

Intr-un buletin difuzat la primele ore ale diminetii de luni, Statul Major a informat ca trupele ruse intentioneaza sa preia controlul total al oraselor Irpin si Bucea, aflate la mica distanta de Kiev.

Trupele ruse mai ”incearca sa obtina un avantaj tactic pentru a ajunge la periferia estica a Kievului, prin cartierele Brovarski si Borispil”, se mentioneaza in buletin.

“Un numar relativ mare de echipament (militar) rusesc si de trupe ruse sunt concentrate in apropierea Kievului”, a declarat la televiziunea ucraineana consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko, citat de ziarul online Ukrainska Pravda.

?Intelegem ca batalia pentru Kiev este o batalie-cheie (pe care o vom purta) in zilele urmatoare”, a adaugat el.

UPDATE 07.46 Mai multe incendii au izbucnit in numeroase cladiri rezidentiale din Nikolaiev (Mykolaiv), dupa atacurile rusilro, potrivit Serviciului de Stat de Urgenta al Ucrainei, citat de The Kyiv Independent.

UPDATE 7.16 Noua Zeelanda va introduce o premiera prin care va putea aplica singura sanctiuni unei tari – Rusia
Noua Zeelanda a anuntat ca va introduce o legislatie care sa ii permita sa impuna sanctiuni impotriva Rusiei, potrivit Reuters.

Daca va fi adoptata, va fi pentru prima data cand Noua Zeelnada ar aplica sanctiuni in mod individual unei tari. Pana acum, acestea erau aplicate doar daca le impunea ONU.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat ca sanctiunile vor oferi tarii capacitatea de a ingheta activele rusesti in Noua Zeelanda, vor impiedica oamenii si companiile din Rusia sa-si mute banii si activele acolo pentru a scapa de sanctiuni si va fi impiedicata intrarea iahturilor, navelor si aeronavelor in apele sau in spatiul aerian al tarii.

UPDATE 07.09 Docherii din Marea Britanie iau atitudine impotriva invadarii Ucrainei de catre Rusia, porturi din aceasta tara refuzand sa descarce petrol si gaze rusesti, transmite CNBC, citat de News.ro.

UPDATE 06.49 Trupele ruse lanseaza o lovitura cu rachete in apropierea localitatii Tuzla din regiunea Odesa, vizand infrastructura critica, a declarat purtatorul de cuvant al Cartierului General Operational al Administratiei Militare Regionale Odesa, Serhii Bratchuk, citat de The Kyiv Independent.

UPDATE 06.37 – Rusia ii avertizeaza pe detinatorii de obligatiuni ca plata acestora va depinde de sanctiunile occidentale
Rusia a declarat duminica ca plata obligatiunilor suverane va depinde de sanctiunile impuse de Occident in urma invaziei Ucrainei, ridicand posibilitatea primului sau default al obligatiunilor din anii care au urmat revolutiei bolsevice din 1917.

Ministerul de Finante al Rusiei a declarat ca va plati integral datoriile suverane, la timp, dar ca platile ar putea fi ingreunate de sanctiunile internationale, conform Reuters.

”Posibilitatea reala de a efectua astfel de plati catre nerezidenti va depinde de masurile de limitare introduse de alte state in raport cu Federatia Rusa”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

UPDATE 06.25 – Armata Ucrainei: ”Invadatorii nu si-au atins scopul final dupa 11 zile de ocupatie”
Statul Major al Fortelor Armate ale Ucrainei a transmis, luni dimineata, ultimele date de pe front, precizand ca cea de-a 11-a zi a invaziei ruse s-a incheiat, fara ca inamicul sa-si fi atins scopul final.

Totodata, Armata Ucrainei afirma ca rusii s-ar pregati de asalt la Kiev.

UPDATE 06.14 – Noua Zeelanda vizeaza 100 de oligarhi rusi cu noi sanctiuni
Noua Zeelanda a anuntat o noua lista de sanctiuni care vizeaza zeci de cetateni rusi, in incercarea de a evita ca tara sa fie folosita ca instrument de evitare a pedepselor impuse de alte natiuni occidentale, conform BBC.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat ca noile reguli vor impune o interdictie de calatorie pentru 100 de oligarhi rusi si vor impiedica superyacht-urile, navele si avioanele inregistrate la Moscova sa intre in spatiul aerian sau in apele teritoriale ale Noii Zeelande.

UPDATE 06.10 – Pretul petrolului, la cel mai mare nivel din ultimii 13 ani
Pretul petrolului a crescut la cel mai inalt nivel din 2008, dupa ce SUA au declarat ca discuta cu aliatii sai un potential embargo asupra livrarilor rusesti, conform BBC.

Petrolul Brent – referinta globala a petrolului – a trecut de 139 de dolari pe baril pepietele din Asia, inainte de a scadea sub 130 de dolari.

Pietele de energie au fost zguduite in ultimele zile din cauza temerilor legate de aprovizionare declansate de invazia rusa a Ucrainei.

Consumatorii resimt deja impactul costurilor mai mari ale energiei pe masura ce preturile la combustibil si facturile gospodariilor cresc.

UPDATE 05.50 – Coreea de Sud a interzis calatoriile in unele zone din Rusia si Belarus
Coreea de Sud le interzice cetatenilor sai sa calatoreasca in zone din Rusia si Belarus care au granite cu Ucraina, a anuntat duminica Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, Japonia ridica nivelul de alerta pentru Rusia si indeamna cetatenii sa nu calatoreasca acolo, transmite CNN.

Ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Sud a transmis ca va ridica la cel mai inalt nivel, nivelul 4, alerta de calatorie pentru zonele din Rusia si Belarus aflate la granita cu Ucraina.

Sud-coreenii care calatoresc in tari sau regiuni aflate sub o alerta de nivel 4 pot fi pedepsiti.

De asemenea, Ministerul de Externe al Japoniei a ridicat alerta de calatorie pentru Rusia, cerand cetatenilor japonezi sa se abtina de la calatorii in zona vizata.

loading...
Cetatenii japonezi ar trebui ”sa ia in considerare parasirea tarii prin zboruri comerciale, tinand cont de faptul ca modalitatile de parasire a tarii vor fi si mai restrictionate in viitor”, au transmis autoritatile japoneze, citate de CNN.

UPDATE 05.31 – Fortele ruse au facut ”progrese terestre minime” in weekend, afirma Ministerul Apararii din Regatul Unit
Ministerul Apararii din Regatul Unit a transmis ca fortele rusesti din Ucraina au facut ”progrese terestre minime” pe durata weekend-ului si, cel mai probabil, nu si-au atins obiectivele, potrivit The Guardian.

”Fortele rusesti au facut probabil progrese terestre minime in weekend. Este foarte putin probabil ca Rusia sa-si fi atins cu succes obiectivele planificate pana in prezent”, se arata in raportul Ministerului Apararii din Regatul Unit.

UPDATE 05.20 – SUA i-au oferit lui Zelenski o linie telefonica securizata catre Biden
Echipele americane de informatii lucreaza pentru a contracara atacurile si comunicatiile digitale rusesti, relateaza New York Times, citata de BBC.

Potrivit publicatiei Times, personalul de la US Cyber Command cu sediul in SUA si Germania furnizeaza informatii din imagini din satelit si interceptari electronice armatei ucrainene in „o ora sau doua” de la colectare.

De asemenea, SUA i-au furnizat presedintelui ucrainean Zelenski echipamente de comunicatii criptate, permitandu-i sa-l sune pe Biden pe o linie securizata, relateaza Times. Sambata, Zelensky a discutat la telefon timp de 35 de minute cu Biden.

Joi, secretarul de presa al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat ca SUA impartasesc informatii cu Ucraina „in timp real”. Nu s-au oferit alte detalii.

UPDATE 04.57 – Accesul retelelor mobile si de internet, blocat de rusi la centrala nucleara Zaporojie
Fortele ruse restrictioneaza accesul la comunicatii si blocheaza accesul retelelor mobile si de internet la centrala nucleara Zaporojie, potrivit Agentiei internationale de energie nucleara.

Toate operatiunile facute de personal, chiar si cele de mentenanta, au nevoie de aprobarea unui comandant rus.

UPDATE 04.45 – Protestatari batuti la Sankt Petersburg de politia rusa
Protestatarii impotriva razboiului din Ucraina, din metropola ruseasca Sankt Petersburg, au fost batuti de politie duminica, in timpul unui protest, conform CNN.

Duminica, Ministerul rus al Afacerilor Interne a declarat agentiei TASS ca aproximativ 1.500 de persoane „au luat parte la un miting necoordonat” duminica, la Sankt Petersburg, iar aproximativ 750 au fost retinute.

Cel putin 4.640 de persoane au fost retinute duminica in Rusia in legatura cu mitingurile impotriva razboiului din Ucraina, potrivit OVD-Info, un grup independent de monitorizare a drepturilor omului care urmareste detentiile. Peste 13.000 de persoane au fost arestate in Rusia din cauza demonstratiilor impotriva razboiului, a calculat grupul OVD-Info.

UPDATE 04.33 – Pelosi: Congresul SUA va „explora” interzicerea importului de petrol rusesc
Presedintele Camerei Reprezentantilor a SUA, Nancy Pelosi, a declarat ca institutia „exploreaza” legislatia care sa interzica importul de petrol rusesc.

Totodata, Congresul SUA intentioneaza sa aprobe saptamana aceasta un ajutor de 10 miliarde de dolari pentru Ucraina, ca raspuns la invazia militara a Rusiei, anunta Pelosi, conform Al Jazeera.

UPDATE 04.23 – „Invadatorii nu controleaza teritorii, ci controleaza temporar drumuri si cateva localitati populate”
Acesta este mesajul transmis in aceasta noapte de Centrul pentru Combaterea Dezinformarii din cadrul Serviciului special de comunicatii ucrainean.

Autoritatile au postat si o harta realizata de Nathan Ruser, de la Institutul Australian de Politici Strategice.

sursa: stirileprotv.ro

Comenteaza articolul

comments

Despre Edi Bumbescu

facebook-profile-picture
Contact: office@yabbmusic.ro